Zdravější šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní.
Iveta Malčánková, Komárov
Ingredience
- 150 g hladká pšeničná mouka
- 150 g hladká žitná mouka
- 1 vejce
- 30 g cukr moučka
- 130 ml nízkotučné mléko
- 1 kostka droždí
- 20 g máslo
- 1 skořicový cukr
- 3 lžičky skořice
- 40 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme, asi polovinu smícháme se lžící hladké mouky a lžící moučkového cukru, rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek.
-
Mezitím si v míse smícháme zbytek hladké mouky, žitnou mouku, vejce, zbytek cukru, 20 g rozpuštěného másla a nakonec přidáme vzešlý kvásek.
-
Vše pořádně smícháme a vyhneteme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut.
-
Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozválíme ho na obdélník. Dáme si předehřát troubu na 190 °C.
-
Těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem smíchaným s 3 lžičkami skořice.
-
Těsto zamotáme jako roládu a nakrájíme jí na 1 - 1,5 cm silná kolečka, který předáme na vyložený plech. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě.