Připravte si poke bowl – havajskou misku, jejímž základem je dobře ochucená suši rýže. Na ni si můžete dát vše, na co máte chuť nebo co najdete v lednici. Zkuste třeba kombinaci zeleniny a lososa ochuceného Teriyaki omáčkou Lee Kum Kee.
Risotto nebo také rizoto má původ v severní Itálii. Jde o krémový pokrm z rýže vařené ve víně a vývaru. Časem populární jídlo procestovalo celý svět a získalo mnoho podob. Některé jsou původnímu podobné, jiné na míle vzdálené. Jak má...
Chystáte oslavu a rádi byste své hosty překvapili neotřelým zákuskem? A co takhle místo dnes již dobře známého brownies vyzkoušet jeho skandinávskou sestřenici kladdkaku? Tenhle zákusek oplývající čokoládou spolehlivě uspokojí i ty...
V naší pravidelné rubrice Zeptejte se redakce se opět objevil dotaz, který se bude hodit všem začínajícím cukrářům. Jde o to, jak správně vyšlehat máslovou pěnu. S naší pomocí to nebude žádná věda.
...
Poleva dodá švih i jinak nevýraznému dezertu. Mezi takové sice perník nepatří, ovšem i jemu sluší lesklý potah plný kontrastní chuti. Nejčastěji používanou polevou na perník bývá citronová (či cukrová) nebo čokoládová. Na obě stačí dvě...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...