Připravte si poke bowl – havajskou misku, jejímž základem je dobře ochucená suši rýže. Na ni si můžete dát vše, na co máte chuť nebo co najdete v lednici. Zkuste třeba kombinaci zeleniny a lososa ochuceného Teriyaki omáčkou Lee Kum Kee.
Ditu Pecháčkovou znáte nejen ze stránek Apetitu, jehož byla šéfredaktorkou v letech 2005 – 2009, jejích kuchařek a webových stránek, ale také z pořadu o vaření Deník Dity P. Přímo u zrodu časopisu Apetit nebyla, ale nastoupila do něj hned v...
Použití květů můžeme směle označit za jeden z nějžhavějších gastronomických trendů posledních let. Také toužíte po jídle zářícím barvami jako jarní louka? Pro jedlé květy nemusíte chodit daleko, podívejte se s námi na jedlé luční kvítí a...
Brynza je k dostání po celý rok. Ta nejlepší je však prý májová. Jak se liší májová brynza od „nemájové“ a jak má brynza chutnat? Je slovenská bryndza to samé co česká brynza? Odpovědi máme. Stejně tak tipy, co v kuchyni s oblíbeným...
Existuje celá řada světových receptů, u kterých se vedou spory o použité základní suroviny. Tentokrát jsme se zaměřili na boloňskou omáčku. Některé recepty na ní totiž obsahují mléko. Co myslíte, je mléko součástí tradičního italského...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...