Reklama
Žraločí steaky
Fotogalerie:

Žraločí steaky

Jiřina Nováková

Ostrava
Mám v rodině dva rybáře, nachytají mnoho ryb, ale nejsou ochotni ty sladkovodní jíst. Abych do nich alespoň nějaký jód dostala, lákám je na mořské ryby.
Jiřina Nováková, Ostrava

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 100 g slanina anglická
  • drcený kmín
  • 6 stroužků česnek
  • petrželka
  • citrón
  • 800 g maso rybí-žralok

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rozmražené žraločí steaky opláchneme, osušíme, nasolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Takto připravené ne­cháme chvíli odležet.
  2. krok2
    Na pánvi rozškvaříme slaninu a máslo a odležené žraločí steaky opečeme po obou stranách.
  3. krok3
    Hotové porce klademe na talíř a zdobíme petrželkou, citronem a zeleninovou oblohou. Jako příloha jsou dobré hranolky nebo opečené brambory.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mechová omeleta

Mechová omeleta

Navrch ji ještě zdobím čerstvou zeleninou. Libuše Zábojová, Olomouc
Zdravě a chutně /19.06.14
Rýže s fazolemi po indiánsku

Rýže s fazolemi po indiánsku

Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva ...
Zdravě a chutně /23.12.10
Jarní pomazánka z hrášku

Jarní pomazánka z hrášku

Romana Kvasničková, Cheb

Zdravě a chutně /14.03.18
Meruňkové meruny

Meruňkové meruny

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /21.06.18
Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Výborný lehký a zdravý oběd nebo večeře. Je rychle hotový a opravdu skvělý.

...

Zdravě a chutně /17.04.13
Barevná směs zapečená s mozzarellou

Barevná směs zapečená s mozzarellou

Bezva jako příloha k masu, samotná nebo třeba jen s pečenými nebo vařenými ...

Zdravě a chutně /10.09.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama