Reklama
Žraločí steaky
Fotogalerie:

Žraločí steaky

Jiřina Nováková

Ostrava
Mám v rodině dva rybáře, nachytají mnoho ryb, ale nejsou ochotni ty sladkovodní jíst. Abych do nich alespoň nějaký jód dostala, lákám je na mořské ryby.
Jiřina Nováková, Ostrava

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 100 g slanina anglická
  • drcený kmín
  • 6 stroužků česnek
  • petrželka
  • citrón
  • 800 g maso rybí-žralok

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rozmražené žraločí steaky opláchneme, osušíme, nasolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Takto připravené ne­cháme chvíli odležet.
  2. krok2
    Na pánvi rozškvaříme slaninu a máslo a odležené žraločí steaky opečeme po obou stranách.
  3. krok3
    Hotové porce klademe na talíř a zdobíme petrželkou, citronem a zeleninovou oblohou. Jako příloha jsou dobré hranolky nebo opečené brambory.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé. Jana Remková, Orlová
Zdravě a chutně /16.01.15
Cini Minis - snídaňové cereálie

Cini Minis - snídaňové cereálie

Kdo má rád snídaňové cereálie a chce je mlsat bez výčitek, měl by zkusit moje ovesné ...
Zdravě a chutně /28.09.15
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
Celozrnný knedlík

Celozrnný knedlík

Je ještě lepší než ten klasický.

Daniela Schachlová, Ostrava

Zdravě a chutně /22.03.14
Salát z červené řepy a jablek

Salát z červené řepy a jablek

Nejlepší je dobře vychlazený.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /15.01.16
Zamilované rizoto

Zamilované rizoto

Srdíčko z kečupu udělá jídlo ještě chutnějším.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /04.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu