Reklama
Zlatá rybka na mrkvi
Fotogalerie:

Zlatá rybka na mrkvi

Iryna Slyusar

Kutná Hora
Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora

Ingredience

  • 2 kg kapr
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření na ryby
  • 2 mrkev
  • 2 cibule velká
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 150-200 ml olej
  • 100 g majonéza
  • 1 paprika
  • svazek petržel
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu dobře omyjeme, vykucháme a vyjmeme žábry tak, aby zůstala v celku.
  2. Připravenou rybu osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby.
  3. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, 1 cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Naplníme rybu.
  4. Do připraveného pekáčku vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokapeme ji citronovou šťávou a olejem, posypeme znovu kořením na ryby.
  5. Dále rybu pomažeme majonézou. Na majonézu položíme nakrájenou cibuli, čer-stvou papriku nakrájenou na kolečka, petržel a bobkový list. Zabalíme ji do alobalu.
  6. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu bez přiklopení, dokud ryba nezměkne.
  7. Hotovou zlatou rybku servírujeme na talíř a ozdobíme plátkem citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá ...
Zdravě a chutně /12.07.17
Celozrnný quiche se šunkou

Celozrnný quiche se šunkou

Francouzský slaný koláč v dietnější verzi.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.16
Ovesné karbanátky

Ovesné karbanátky

Dávám do nich droždí, jsou plné vitaminů!
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
...
Zdravě a chutně /22.01.10
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Chutné zeleninové jídlo provoněné slaninou.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Zdravě a chutně /13.09.12
Grepový salát se šunkou

Grepový salát se šunkou

Grapefruity bychom si měli během zimy dopřávat co nejčastěji, jsou plné vitaminů.

...

Zdravě a chutně /28.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu