Ingredience
- 2 kg kapr
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka koření na ryby
- 2 mrkev
- 2 cibule velká
- z 1 citronu citronová šťáva
- 150-200 ml olej
- 100 g majonéza
- 1 paprika
- svazek petržel
- 2 bobkový list
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybu dobře omyjeme, vykucháme a vyjmeme žábry tak, aby zůstala v celku.
-
Připravenou rybu osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby.
-
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, 1 cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Naplníme rybu.
-
Do připraveného pekáčku vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokapeme ji citronovou šťávou a olejem, posypeme znovu kořením na ryby.
-
Dále rybu pomažeme majonézou. Na majonézu položíme nakrájenou cibuli, čer-stvou papriku nakrájenou na kolečka, petržel a bobkový list. Zabalíme ji do alobalu.
-
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu bez přiklopení, dokud ryba nezměkne.
-
Hotovou zlatou rybku servírujeme na talíř a ozdobíme plátkem citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory.