Reklama
Žitná buchta
Fotogalerie:

Žitná buchta

Šárka Adámková

Praha
Po této pochoutce se jen zapráší.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • 2 hrnky mouka žitná
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • z 1/2 citronu citrónová kůra
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1 hrnek cukr moučkový
  • dle chuti ovoce kandované
  • dle chuti rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, cukr, kandované ovoce a rozinky.
  2. Vejce rozšleháme v mléce a přidáme k sypké směsi. Promícháme a na vysypaném plechu dáme péci do předehřáté trouby. Upečeme dozlatova.
     
    TIP: Je-li upečená, zjistíme špejlí. Jakmile se těsto nelepí, bábovka je hotová.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Dají se jíst i samotné jako svačinka.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /27.09.11
Lilek plněný zeleninou

Lilek plněný zeleninou

Kombinace česneku, sýra, bylinek a zeleniny tě nikdy nezklame.
Markéta Vítková, ...
Zdravě a chutně /08.12.10
Ředkvičkový salát se sýrem

Ředkvičkový salát se sýrem

S čerstvým pečivem je prostě úžasný.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Zdravě a chutně /08.07.15
Feta s šalvějovým přelivem

Feta s šalvějovým přelivem

Osmažená šalvěj krásně křupe a zcela změní své aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /21.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu