Želví krunýř
Fotogalerie:

Želví krunýř

Kateřina Gajová

Brno
Chutná skvěle‚ je hezký na pohled a neuškodí linii.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 60 g jáhly
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžička skořice
  • 2 banány
  • 80 ml podmáslí
  • 1 lžička med

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z opraných jáhel uvaříme hustou kaši. Před koncem vaření vmícháme skořici‚ lžíci kakaa a 1 a 1/2 rozmačkaného banánu.
  2. Dvě misky vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem. Zbytek banánu nakrájíme na tenké plátky a těmi vyložíme stěny misek. Přidáme ještě horkou kaši a necháme vychladnout (aspoň 15 minut).
  3. Podmáslí smícháme s kakaem a medem. Pudink vyklopíme na talířek a kolem něj nalijeme medovou omáčku. Můžeme ozdobit lístky meduňky nebo máty.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Severská ryba

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé. Hana Doležalová, Třebíč
Zdravě a chutně /20.01.10
Salát z červené čočky a polníčku

Salát z červené čočky a polníčku

Červenou čočku používám v kuchyni častěji než tu klasickou.
Ivana Stolická, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Výborné k masu i jen tak na zobání.


Milada Stará, Rychnov

Zdravě a chutně /08.04.17
Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

...

Zdravě a chutně /28.09.16
Mrkvová polévka s rajčaty

Mrkvová polévka s rajčaty

Výrazná chuť určitě zaujme.

Jitka Pavlíčková, Strakonice

Zdravě a chutně /01.10.14
Květáková mňamka

Květáková mňamka

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /27.12.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama