Reklama
Reklama
Želví krunýř
Fotogalerie:

Želví krunýř

Kateřina Gajová

Brno
Chutná skvěle‚ je hezký na pohled a neuškodí linii.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 60 g jáhly
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžička skořice
  • 2 banány
  • 80 ml podmáslí
  • 1 lžička med

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z opraných jáhel uvaříme hustou kaši. Před koncem vaření vmícháme skořici‚ lžíci kakaa a 1 a 1/2 rozmačkaného banánu.
  2. Dvě misky vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem. Zbytek banánu nakrájíme na tenké plátky a těmi vyložíme stěny misek. Přidáme ještě horkou kaši a necháme vychladnout (aspoň 15 minut).
  3. Podmáslí smícháme s kakaem a medem. Pudink vyklopíme na talířek a kolem něj nalijeme medovou omáčku. Můžeme ozdobit lístky meduňky nebo máty.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm. Miroslava Sládková, Mariánské Lázně
Zdravě a chutně /02.04.17
Krůtí placičky s pórkem

Krůtí placičky s pórkem

Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.

Zuzana Ševcová, Litoměřice

Zdravě a chutně /30.10.13
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
Kuskus nasladko

Kuskus nasladko

Zkus ho uvařit místo krupicové kaše.
Hana Pazderková, Děčín
Zdravě a chutně /24.09.09
Rybí páj

Rybí páj

Nela Coufalová, Praha

Zdravě a chutně /24.01.18
Kuřecí játra trochu jinak

Kuřecí játra trochu jinak

Trošku jinak připravená játra než klasicky na cibulce jsou u nás moc oblíbená.
...
Zdravě a chutně /30.12.08
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama