Reklama
Želví krunýř
Fotogalerie:

Želví krunýř

Kateřina Gajová

Brno
Chutná skvěle‚ je hezký na pohled a neuškodí linii.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 60 g jáhly
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžička skořice
  • 2 banány
  • 80 ml podmáslí
  • 1 lžička med

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z opraných jáhel uvaříme hustou kaši. Před koncem vaření vmícháme skořici‚ lžíci kakaa a 1 a 1/2 rozmačkaného banánu.
  2. Dvě misky vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem. Zbytek banánu nakrájíme na tenké plátky a těmi vyložíme stěny misek. Přidáme ještě horkou kaši a necháme vychladnout (aspoň 15 minut).
  3. Podmáslí smícháme s kakaem a medem. Pudink vyklopíme na talířek a kolem něj nalijeme medovou omáčku. Můžeme ozdobit lístky meduňky nebo máty.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenové zelí

Křenové zelí

Trochu pikantní, ale moc dobré. Pavlína Pecharová, Dobříš
Zdravě a chutně /02.03.14
Zapečená brokolice s parmskou šunkou

Zapečená brokolice s parmskou šunkou

Zeleninu na tento způsob má rád můj přítel.

Karolína Stýblová, Kostelec

Zdravě a chutně /22.09.14
Míchaný salát

Míchaný salát

Míchaný salát z ředkviček, ledového salátu a rajčat, ozdobený vařeným vejcem, ...

Zdravě a chutně /10.09.13
Fazolová  polévka se švestkami

Fazolová polévka se švestkami

Nenech se odradit nezvyklou kombinací surovin.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /28.10.16
Vločkáče

Vločkáče

Tyhle placičky jsou pochoutka, které se prostě nedá odolat.
Petra Byronová, Mimoň
...
Zdravě a chutně /04.02.10
Lahodný kus kus

Lahodný kus kus

Chutná nám víc než rizoto a náš dvouletý syn jej přímo miluje!

Michaela Pavlačková,...

Zdravě a chutně /10.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu