Ingredience
- 400 g maso mleté
- 200 g kukuřice sterilizovaná
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička paprika červená
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 hlávka zelí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso smícháme se sterilovanou kukuřicí, utřeným česnekem, mletou červenou paprikou, solí a pepřem a společně zpracujeme. Hlávku zelí opláchneme, seřízneme spodní část s košťálem a vložíme asi na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Poté zelí vyndáme a odloupneme asi 8 listů.
-
Na střed listu vložíme vždy po jedné masové kouli. Poté list zabalíme a zpevníme provázkem. Takto připravené listy vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou a pokapeme olejem.
-
Misku překryjeme alobalem a dáme do trouby zapéct. Podáváme s vařenými brambory. Na talíři ozdobíme rozkrojeným rajčetem a nakrájenou jarní cibulkou.