Ingredience
- 1 hlávka zelí hlávkové
- 500 g zelí kysané
- 1 cibule
- 3 mrkev
- 5 jablka
- 1,5 lžičky sůl
- 2 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílé zelí nastrouháme najemno. Dáme do větší mísy. Kysané zelí slijeme, nálev přidáme k nastrouhanému zelí a kysané zelí nakrájíme najemno a pak také přidáme do mísy. Nadrobno nakrájíme cibuli. Nasypeme ji do jednoho místa v míse. Posypeme ji solí a pokapeme olejem. Necháme zatím bez míchání asi hodinu stát.
-
Zatím nastrouháme najemno mrkve a jablka (i se slupkou). Přidáme do mísy a vše dobře promícháme.
-
Podávat můžeme hned nebo necháme odležet v chladu. Hodí se jako příloha nebo jako lehká večeře.