Reklama
Reklama
Zelné hody
Fotogalerie:

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 1 hlávka zelí hlávkové
  • 500 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 mrkev
  • 5 jablka
  • 1,5 lžičky sůl
  • 2 lžíce olej olivový

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bílé zelí nastrouháme najemno. Dáme do větší mísy. Kysané zelí slijeme, nálev přidáme k nastrouhanému zelí a kysané zelí nakrájíme najemno a pak také přidáme do mísy. Nadrobno nakrájíme cibuli. Nasypeme ji do jednoho místa v míse. Posypeme ji solí a pokapeme olejem. Necháme zatím bez míchání asi hodinu stát.
  2. Zatím nastrouháme najemno mrkve a jablka (i se slupkou). Přidáme do mísy a vše dobře promícháme.
  3. Podávat můžeme hned nebo necháme odležet v chladu. Hodí se jako příloha nebo jako lehká večeře.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka na těstoviny s celerem

Omáčka na těstoviny s celerem

Zdravá, rychlá a velmi chutná omáčka na těstoviny, vše z jedné pánve! Lucie ...
Zdravě a chutně /19.04.13
Cottage salát s ovesnými vločkami

Cottage salát s ovesnými vločkami

Zdravá lehká snídaně, která na dlouho zasytí.

Jana Rušárová, Hranice

Zdravě a chutně /18.04.12
Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě.
Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Takhle je dělám, když jsem na chalupě.

Jana Morávková, Brno

Zdravě a chutně /21.08.16
Ředkvičky s vejci

Ředkvičky s vejci

Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama