Reklama
Zelné hody
Fotogalerie:

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 1 hlávka zelí hlávkové
  • 500 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 mrkev
  • 5 jablka
  • 1,5 lžičky sůl
  • 2 lžíce olej olivový

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bílé zelí nastrouháme najemno. Dáme do větší mísy. Kysané zelí slijeme, nálev přidáme k nastrouhanému zelí a kysané zelí nakrájíme najemno a pak také přidáme do mísy. Nadrobno nakrájíme cibuli. Nasypeme ji do jednoho místa v míse. Posypeme ji solí a pokapeme olejem. Necháme zatím bez míchání asi hodinu stát.
  2. Zatím nastrouháme najemno mrkve a jablka (i se slupkou). Přidáme do mísy a vše dobře promícháme.
  3. Podávat můžeme hned nebo necháme odležet v chladu. Hodí se jako příloha nebo jako lehká večeře.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Obměna tradičního vepřa knedla zela. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /07.11.15
Müsli tyčinky

Müsli tyčinky

Zdravé mlsání, hotové opravdu za chviličku.

Zdenka Dřímalová, Velké Meziříčí

Zdravě a chutně /25.10.12
Kuřecí stehýnka na zelenině

Kuřecí stehýnka na zelenině

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /23.04.14
Francouzský ředkvičkový salát

Francouzský ředkvičkový salát

Barbora Benešová, Znojmo

Zdravě a chutně /12.02.18
Citronové kuře

Citronové kuře

Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /14.09.13
Smažené celerové řízečky

Smažené celerové řízečky

Dočetla jsem se, že při pravidelné konzumaci celeru se prokazatelně zvyšuje sexuální ...
Zdravě a chutně /21.07.08
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama