Reklama
Reklama
Zelné hody
Fotogalerie:

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 1 hlávka zelí hlávkové
  • 500 g zelí kysané
  • 1 cibule
  • 3 mrkev
  • 5 jablka
  • 1,5 lžičky sůl
  • 2 lžíce olej olivový

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bílé zelí nastrouháme najemno. Dáme do větší mísy. Kysané zelí slijeme, nálev přidáme k nastrouhanému zelí a kysané zelí nakrájíme najemno a pak také přidáme do mísy. Nadrobno nakrájíme cibuli. Nasypeme ji do jednoho místa v míse. Posypeme ji solí a pokapeme olejem. Necháme zatím bez míchání asi hodinu stát.
  2. Zatím nastrouháme najemno mrkve a jablka (i se slupkou). Přidáme do mísy a vše dobře promícháme.
  3. Podávat můžeme hned nebo necháme odležet v chladu. Hodí se jako příloha nebo jako lehká večeře.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ranní omeleta

Ranní omeleta

Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím. Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /12.01.12
Směs salátů s cherry rajčátky

Směs salátů s cherry rajčátky

Dáša Slavíková, Ústí n. Labem

Zdravě a chutně /18.04.18
Čekankový salát s ředkvičkami

Čekankový salát s ředkvičkami

Z čekankových puků vykrájej hořké středy.

Petra Křupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.05.16
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Skvělá, lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.01.14
Pikantní kuřecí zeliáda

Pikantní kuřecí zeliáda

Chutná, rychlá a zdravá večeře.

Marcela Kaněrová, Náchod

Zdravě a chutně /14.02.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama