Veronika Khandlová, Benešov
Ingredience
- 3 vepřové plátky na řízky
- 1 ledový salát
- 1 salátová okurka
- 3 rajčata
- 1 žlutá paprika
- 1 malá konzerva oliv (je jedno, zda černých, nebo zelených)
- 1 plechovka kukuřice Bonduell
- 1 farmářský dresink
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z vepřového připravíme řízky nebo můžeme použít zbylé maso od oběda. K salátu se hodí i kuřecí prsa jen přírodně orestovaná nebo šunkový salám nakrájený na nudličky.
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na střední kousky‚ rajčata na měsíčky.
-
Na talíř rozložíme ledový salát a na něj postupně naaranžujeme plátky okurky‚ kousky papriky‚ měsíčky rajčat a olivy.
-
Posypeme sladkou kukuřicí a navrch pokapeme farmářským dresinkem – ten se k zelenině hodí nejvíc. Nakonec na salát rozložíme řízek nakrájený na kousky.