Reklama
Zeleninový salát s cizrnou
Fotogalerie:

Zeleninový salát s cizrnou

Eva Loudová

Přelouč
Je osvěžující a přitom výborně zasytí. Mlsalové mohou přidat šunku.
Eva Loudová, Přelouč

Ingredience

  • 2 ks rajčata
  • 1 ks okurka
  • 1 ks paprika červená
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1 ks šalotka
  • 1 plechovka cizrna
  • 1 svazek pažitka
  • 3 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžíce olej olivový
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu omyjeme, cizrnu slijeme a necháme okapat.
  2. Rajčata nakrájíme na menší kousky, okurku na tenké půlměsíčky, papriku na proužky, ředkvičky na plátky a šalotku nadrobno.
  3. K zelenině přidáme důkladně okapanou cizrnu.
  4. Balzamikový ocet jemně prošleháme s olivovým olejem, solí a pepřem, nejlépe čerstvě umletým.
  5. Salát zalijeme nálevem a vše lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno posekanou pažitkou.

    TIP: Zdravější podobu tohoto salátu připravíš z naklíčené cizrny. Cizrnu pořádně propláchni vodou, nasyp ji do hlubšího talíře, zalij vodou tak, aby zrnka nebyla celá pod vodou, a nech v teple naklíčit. Každý den propláchni cizrnu čerstvou vodou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované špízy

Grilované špízy

Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení. David Jílek, Praha
Zdravě a chutně /09.11.09
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Hodí se při dietách, cizrna tě zasytí.
Kateřina Holečková, Litoměřice
Zdravě a chutně /26.04.13
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Z čínského zelí

Z čínského zelí

Na podzim a v zimě je sezona čínského zelí, kterým si můžeme zpestřit ...

Zdravě a chutně /17.02.16
Kukuřičný závin

Kukuřičný závin

Naservíruj si k večeři nepečenou lahůdku!
Eva Mrowiecová, Karviná-Ráj
Zdravě a chutně /09.03.09
Špízy  bez masa

Špízy bez masa

Něco na mls pro vegetariány.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /04.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu