Ingredience
- 2 ks rajčata
- 1 ks okurka
- 1 ks paprika červená
- 1 svazek ředkvičky
- 1 ks šalotka
- 1 plechovka cizrna
- 1 svazek pažitka
- 3 lžíce ocet balsamikový
- 1 lžíce olej olivový
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu omyjeme, cizrnu slijeme a necháme okapat.
-
Rajčata nakrájíme na menší kousky, okurku na tenké půlměsíčky, papriku na proužky, ředkvičky na plátky a šalotku nadrobno.
-
K zelenině přidáme důkladně okapanou cizrnu.
-
Balzamikový ocet jemně prošleháme s olivovým olejem, solí a pepřem, nejlépe čerstvě umletým.
-
Salát zalijeme nálevem a vše lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno posekanou pažitkou.
TIP: Zdravější podobu tohoto salátu připravíš z naklíčené cizrny. Cizrnu pořádně propláchni vodou, nasyp ji do hlubšího talíře, zalij vodou tak, aby zrnka nebyla celá pod vodou, a nech v teple naklíčit. Každý den propláchni cizrnu čerstvou vodou.