Reklama
Zeleninový salát proti jarní únavě
Fotogalerie:

Zeleninový salát proti jarní únavě

Božena Kolářová

Nový Knín
Pampeliška se hodí i do salátů.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 150 g sýr
  • 1 mrkev
  • svazek cibulka jarní
  • 100 g salám šunkový
  • 1 smetana zakysaná
  • hrst pampeliška listy

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, různé tvrdé sýry a šunkový salám pokrájíme na malé kostičky, cibulku na kolečka. Pampeliškové lístky natrháme na kousky a přidáme do mísy k ostatním pokrájeným přísadám.
  2. Osolíme, opepříme a nakonec zalijeme zakysanou smetanou. Podáváme s pečivem.

    TIP:
    Sýry můžeš vykrájet ozdobnými formičkami a přidat nakrájenou chilli papričku.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s lososem a koprem

Nudle s lososem a koprem

Neboj se čerstvého kopru, hodně lidí se mu vyhýbá, ale jeho svěží chuť se ...
Zdravě a chutně /25.05.14
Surimi kuskus

Surimi kuskus

Rychlé a jednoduché jídlo, obzvláště na večer.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.04.13
Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškovou směsí chutnají výborně. Lze je smažit v oleji, nebo ...

Zdravě a chutně /27.02.13
Ranní zeleninový talíř

Ranní zeleninový talíř

Zelenina po ránu, energie a dobrá nálada po celý den.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /29.12.10
Sójové maso s mrkví

Sójové maso s mrkví

Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého ...
Zdravě a chutně /05.03.09
Pangasius z přístavní krčmy

Pangasius z přístavní krčmy

Rybička schovaná v těstíčku mile překvapí.
Blanka Hrabětová,
Roudnice nad Labem
...
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu