Reklama
Zeleninový guláš s japonskou omeletou
Fotogalerie:

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá sehnat i u nás.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • na smažení kokosový nebo sezamový olej
  • 200 g libovolné zeleninové směsi – sladké brambory, sójové klíčky, asijské houby enoki, mrkev atd.
  • trocha sójové omáčky nebo tamari (sójová omáčka vhodná pro celiaky)
  • 2 vejce
  • špetka třtinového cukru
  • na ozdobu hrachové výhonky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji postupně osmahneme na kostky nakrájené sladké brambory, mrkev, houbičky enoki (je lepší je rozdělit na několik menších svazků tak, aby se v pánvi nerozpadly na vlákna) a sójové výhonky. Směs ochutíme sójovou omáčkou a necháme podusit pod pokličkou.

  2. Vejce rozmixujeme, ochutíme asi lžící sójové omáčky a trochou cukru. Poté je vlijeme na pánev potřenou trochou oleje a na mírném plameni opékáme. Okraje shrnujeme do středu a krouživým pohybem zaplníme uvolněné místo na okraji syrovými vejci.

  3. Když je omeleta téměř hotová (povrch by měl být stále trochu syrový na dotek), pomocí dvou špachtlí ji na pánvi srolujeme a necháme teplem dojít. Výsledkem bude omeleta s hezkou žlutobílou mozaikou. Nakrájíme ji na tlusté plátky a poklademe na teplou zeleninu. Podáváme ozdobené výhonky hrachu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní salátek

Jarní salátek

Lehká jarní večeře. Vanda Doležalová, Pilníkov
Zdravě a chutně /02.04.16
Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Zdravě a chutně /26.03.14
Ovesné karbanátky

Ovesné karbanátky

Dávám do nich droždí, jsou plné vitaminů!
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
...
Zdravě a chutně /22.01.10
Bramborové lívance

Bramborové lívance

Neobvyklá lososová pochoutka je výborným zpestřením slavnostního stolu. I když se k ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Ryby máme na stole dost často, už proto, že možností na skvělou úpravu je ...

Zdravě a chutně /29.12.14
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí
...
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama