Reklama
Zeleninový guláš s japonskou omeletou
Fotogalerie:

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá sehnat i u nás.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • na smažení kokosový nebo sezamový olej
  • 200 g libovolné zeleninové směsi – sladké brambory, sójové klíčky, asijské houby enoki, mrkev atd.
  • trocha sójové omáčky nebo tamari (sójová omáčka vhodná pro celiaky)
  • 2 vejce
  • špetka třtinového cukru
  • na ozdobu hrachové výhonky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji postupně osmahneme na kostky nakrájené sladké brambory, mrkev, houbičky enoki (je lepší je rozdělit na několik menších svazků tak, aby se v pánvi nerozpadly na vlákna) a sójové výhonky. Směs ochutíme sójovou omáčkou a necháme podusit pod pokličkou.

  2. Vejce rozmixujeme, ochutíme asi lžící sójové omáčky a trochou cukru. Poté je vlijeme na pánev potřenou trochou oleje a na mírném plameni opékáme. Okraje shrnujeme do středu a krouživým pohybem zaplníme uvolněné místo na okraji syrovými vejci.

  3. Když je omeleta téměř hotová (povrch by měl být stále trochu syrový na dotek), pomocí dvou špachtlí ji na pánvi srolujeme a necháme teplem dojít. Výsledkem bude omeleta s hezkou žlutobílou mozaikou. Nakrájíme ji na tlusté plátky a poklademe na teplou zeleninu. Podáváme ozdobené výhonky hrachu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

Parní hrnec jsme si oblíbili. Monika Jarošová, Polná
Zdravě a chutně /10.02.13
Blanšírovaná kapusta s hranolky

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Šťavnatá podzimní zelenina v netradiční úpravě.
Zdravě a chutně /01.12.12
Salát z červené řepy II

Salát z červené řepy II

Saláty jsou stálicí v našem jídelníčku, ani o svátcích si neumím představit den bez ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Treska s chřestovým ragú

Treska s chřestovým ragú

Raději pečlivě hlídáme dobu dušení, abychom chřest nerozvařili.

Zdena Pazderová, ...

Zdravě a chutně /07.06.15
Salát z červené řepy a jablek

Salát z červené řepy a jablek

Nejlepší je dobře vychlazený.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /15.01.16
Jarní nákyp

Jarní nákyp

Nákyp proti jarní únavě. Pro více barev můžete přidat cuketu a žlutou papriku ...

Zdravě a chutně /01.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu