Reklama
Zeleninový guláš s japonskou omeletou
Fotogalerie:

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá sehnat i u nás.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • na smažení kokosový nebo sezamový olej
  • 200 g libovolné zeleninové směsi – sladké brambory, sójové klíčky, asijské houby enoki, mrkev atd.
  • trocha sójové omáčky nebo tamari (sójová omáčka vhodná pro celiaky)
  • 2 vejce
  • špetka třtinového cukru
  • na ozdobu hrachové výhonky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji postupně osmahneme na kostky nakrájené sladké brambory, mrkev, houbičky enoki (je lepší je rozdělit na několik menších svazků tak, aby se v pánvi nerozpadly na vlákna) a sójové výhonky. Směs ochutíme sójovou omáčkou a necháme podusit pod pokličkou.

  2. Vejce rozmixujeme, ochutíme asi lžící sójové omáčky a trochou cukru. Poté je vlijeme na pánev potřenou trochou oleje a na mírném plameni opékáme. Okraje shrnujeme do středu a krouživým pohybem zaplníme uvolněné místo na okraji syrovými vejci.

  3. Když je omeleta téměř hotová (povrch by měl být stále trochu syrový na dotek), pomocí dvou špachtlí ji na pánvi srolujeme a necháme teplem dojít. Výsledkem bude omeleta s hezkou žlutobílou mozaikou. Nakrájíme ji na tlusté plátky a poklademe na teplou zeleninu. Podáváme ozdobené výhonky hrachu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z rukoly

Salát z rukoly

Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený. Vendula Nytrová, Nižní Lhoty
Zdravě a chutně /07.07.13
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanku jsme u nás bohužel zatím nedokázali dostatečně ocenit, přitom je chutná ...

Zdravě a chutně /01.03.16
Zdravá tuňáková pomazánka

Zdravá tuňáková pomazánka

Veronika Urbanová, Stařeč

Zdravě a chutně /05.02.18
Lahodný kuřecí salát

Lahodný kuřecí salát

Nejlépe chutná v horkém létě, dobře vychlazený.
Alena Juricová, Lomnice nad Popelkou
Zdravě a chutně /14.04.12
Kuře pečené v pohance

Kuře pečené v pohance

Řídím se heslem: chutně, zdravě, rychle a hospodárně. Tento recept vše naprosto ...
Zdravě a chutně /25.08.08
Pangasius na karí

Pangasius na karí

Dej si šťavnatou rybu v pikantní omáčce.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /14.10.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama