Reklama
Zeleninový guláš
Fotogalerie:

Zeleninový guláš

Hedvika Brázdová

Klatovy

Namísto mouky můžeme na zahuštění použít nastrouhaný tvrdý chléb.

Hedvika Brázdová, Klatovy

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 cibule
  • 80 g špek
  • 2 mrkev
  • 1/2 menšího celer
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 lžička mletá pálivá paprika
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 2 brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 velká rajčata
  • 8 žampiony
  • 1–2 hladká mouka
  • trocha sůl
  • na ozdobu jarní cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Oloupanou cibuli a špek nakrájíme na malé kostky. Jednu mrkev a celer očistíme a najemno nastrouháme.

  2. krok2

    V kastrolu rozpustíme sádlo a nakrájený špek. Vložíme do něj nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev s celerem. Vše dozlatova osmažíme, posypeme paprikovým kořením (kdo nemá rád pálivá jídla, použije jen sladkou papriku) a zalijeme asi 1 l vlažné vody. Přidáme kostku zeleninového bujonu a přivedeme k varu.

  3. krok3

    Brambory oloupeme. Barevné papriky rozkrojíme a vyřízneme jádřince. Zbylou mrkev očistíme. Připravenou zeleninu nakrájíme přibližně na stejně velké kousky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, omytá rajčata na osminky. Vše vložíme do kastrolu a vaříme nepřiklopené na mírném ohni doměkka.

  4. Hladkou mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody. Guláš zahustíme a necháme asi 10 minut vařit.

  5. Nakonec podle chuti osolíme. Podáváme s chlebem ozdobené jarní cibulkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z rýžových nudlí

Salát z rýžových nudlí

Jedli jsme ho u známých a velmi nám zachutnal. Karolína Vitásková, Pardubice
Zdravě a chutně /29.07.13
Kapr v rajčatové omáčce

Kapr v rajčatové omáčce

Nejlepší je, když je z vlastního úlovku.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /04.11.13
Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná.
Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem

Podle receptu

Dany Profkové z Litoměřic

Zdravě a chutně /28.10.18
Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm.

Miroslava Sládková, Mariánské Lázně

Zdravě a chutně /02.04.17
Pstruh s bylinkovou nádivkou

Pstruh s bylinkovou nádivkou

Celá naše rodina miluje ryby, a to nejen v podobě smaženého kapra na Vánoce. ...
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu