Reklama
Zeleninový boršč
Fotogalerie:

Zeleninový boršč

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 2 menší bulvy červená řepa
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 menší hlávka zelí
  • 1 petržel
  • 2 lžíce rajský protlak
  • bobkový list
  • pepř
  • nové koření
  • zeleninový bujón
  • olej
  • zakysaná smetana
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Osmahneme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek a celé koření a osmahneme další minutu. Přidáme protlak a lehce orestujeme.
  2. Zalijeme vodou, dochutíme solí nebo bujónem a vaříme cca 30 minut doměkka. Podáváme se zakysanou smetanou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval. Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Těstoviny s krabím masem

Těstoviny s krabím masem

Zapečené těstoviny s krabím masem a zeleninou.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /18.06.16
Pečená červená řepa

Pečená červená řepa

Je zdravá a v téhle úpravě lahodná.

Boženka Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /30.12.12
Lilkový vějíř

Lilkový vějíř

Zapečená zelenina je výborná třeba k masu.

Ivana Ivanová, Ostrava

Zdravě a chutně /09.01.13
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Lehká dobrota z čočky

Lehká dobrota z čočky

Podáváme na salátových listech.

Tereza Cheikh Mašková, Praha

Zdravě a chutně /02.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu