Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd.
Terezie Vachová, Praha
Ingredience
- 2 menší bulvy červená řepa
- 1 větší mrkev
- 1/4 menší hlávka zelí
- 1 petržel
- 2 lžíce rajský protlak
- bobkový list
- pepř
- nové koření
- zeleninový bujón
- olej
- zakysaná smetana
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Osmahneme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek a celé koření a osmahneme další minutu. Přidáme protlak a lehce orestujeme.
-
Zalijeme vodou, dochutíme solí nebo bujónem a vaříme cca 30 minut doměkka. Podáváme se zakysanou smetanou.