Reklama
Zeleninové rizoto
Fotogalerie:

Zeleninové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Po tomto dietním rizotu nemusíš mít strach, že přibereš.

Daniela Konečná, Kladeruby

Ingredience

  • 300 g neuvařené rýže
  • 1 mražená zelenina
  • trocha olivového oleje
  • 1/2 cibule
  • 1 konzerva sterilovaných žampionů
  • podle chuti sůl a pepř
  • 2 lžíce červené papriky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí, a nad párou rozehřejeme mraženou zeleninu. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, přecezené žampiony, zeleninu a posléze také rýži. 

  2. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme se dvěma lžícemi červené sladké papriky. Dáme do zapékací mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Ke konci můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Zdravě a chutně /26.03.14
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
Megafit letní koktejl

Megafit letní koktejl

Zdravý, ale hříšně dobrý letní koktejl.
Pavlína Řeháková, České Budějovice
...
Zdravě a chutně /16.12.10
Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Jakmile najdu první bylinky, hned vařím.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /04.03.16
Sójové maso v karí omáčce

Sójové maso v karí omáčce

Podáváme s pohankou.

Anna Stočková, Brno

Zdravě a chutně /17.08.16
Pučálka

Pučálka

Tento pokrm má údajně tradici už ve středověku. Labužníci ho mastili sádlem se ...
Zdravě a chutně /24.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu