Zeleninové placky s hraškovou směsí chutnají výborně. Lze je smažit v oleji, nebo upéct na plechu.
Marie Fejklová, Týn nad Vltavou
Ingredience
- 140 g hraška
- 200 g mražená zeleninová směs (kořenová zelenina, brokolice, květák)
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme 140 g hrašky s 250 ml vody na těstíčko hustoty jako na lívance. Mraženou zeleninu stačí jen spařit horkou vodou. Použít můžete i čerstvou. Důležité je, aby byla jemně nakrájená nebo nahrubo nastrouhaná.
-
Připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka. Placky smažíme v horkém oleji (je to rychlejší), nebo pečeme na vymazaném plechu v troubě. Podáváme s hořčicí nebo kečupem na kousku světlého pečiva.