Reklama
Zeleninové lasagne
Fotogalerie:

Zeleninové lasagne

Helena Šediváková

Praha
Zelenina je zdravá a chutná mi nejen v salátech, ale i v teplé úpravě. A nemusí to být jen obvyklé lečo. Lasagne se zeleninou jsou vynikající!
Helena Šediváková, Praha

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lžička petrželka
  • 250 g žampiony
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g sýr
  • mrkev
  • 1 cibule
  • 60 g máslo
  • 3/8 l mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 bobkový list
  • 1 rajský protlak
  • 400 g lasagne
  • 100 g parmezán
  • bešamel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Bílá omáčka: bešamel připravíme jako první. Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do kastrůlku, ve kterém jsme rozpustili máslo. Přidáme hřebíčky, bobkový list, lžičku petrželky a zpěníme. Zaprášíme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem nebo smetanou, přisolíme a povaříme do zhoustnutí. Přecedíme.
  2. krok2
    Červená omáčka: rozpustíme olivový olej a osmažíme na něm nasekanou cibulku. Přidáme plátky žampionů a cukety. Na směs nalijeme rajčatový protlak (naředěný vodou). Směs ochutíme česnekem, solí a pepřem. Lasagne uvaříme ve slané vodě s hodně olejem. Vaříme je asi 7–8 min. Opatrně je scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
  3. Zapékací misku vymažeme olejem. Dospod dáme bešamel, pak lasagne, červenou omáčku, lasagně, bešamel a na něj plátky sýra. Sypeme strouhaným parmazánem. Končíme vrstvou bešamelu, který posypeme sýrem. Pečeme 30 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablková miska s medem a oříšky

Jablková miska s medem a oříšky

Výborná svačinka, kterou mě pohostila kamarádka. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
Zapékaný květák s libečkem

Zapékaný květák s libečkem

Zdravá a lehká jídla si nedokážu představit bez květáku. Miluji ho ...
Zdravě a chutně /12.06.13
Kuřecí kapsa s cuketou

Kuřecí kapsa s cuketou

Jednoduchý a zdravý oběd.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /29.06.13
Těstoviny s tofu

Těstoviny s tofu

Tofu marinujeme, jinak je bez chuti.
Marie Holacká, Koryčany
Zdravě a chutně /23.07.10
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Dětem vařím polévku každý den.
Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
Ovocné jáhly

Ovocné jáhly

Jáhly moje dcera miluje, proto v naší kuchyni nikdy nechybí.
Zdena Plachá, Chrudim...
Zdravě a chutně /24.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu