Reklama
Zeleninové lasagne
Fotogalerie:

Zeleninové lasagne

Helena Šediváková

Praha
Zelenina je zdravá a chutná mi nejen v salátech, ale i v teplé úpravě. A nemusí to být jen obvyklé lečo. Lasagne se zeleninou jsou vynikající!
Helena Šediváková, Praha

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lžička petrželka
  • 250 g žampiony
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g sýr
  • mrkev
  • 1 cibule
  • 60 g máslo
  • 3/8 l mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 bobkový list
  • 1 rajský protlak
  • 400 g lasagne
  • 100 g parmezán
  • bešamel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Bílá omáčka: bešamel připravíme jako první. Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do kastrůlku, ve kterém jsme rozpustili máslo. Přidáme hřebíčky, bobkový list, lžičku petrželky a zpěníme. Zaprášíme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem nebo smetanou, přisolíme a povaříme do zhoustnutí. Přecedíme.
  2. krok2
    Červená omáčka: rozpustíme olivový olej a osmažíme na něm nasekanou cibulku. Přidáme plátky žampionů a cukety. Na směs nalijeme rajčatový protlak (naředěný vodou). Směs ochutíme česnekem, solí a pepřem. Lasagne uvaříme ve slané vodě s hodně olejem. Vaříme je asi 7–8 min. Opatrně je scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
  3. Zapékací misku vymažeme olejem. Dospod dáme bešamel, pak lasagne, červenou omáčku, lasagně, bešamel a na něj plátky sýra. Sypeme strouhaným parmazánem. Končíme vrstvou bešamelu, který posypeme sýrem. Pečeme 30 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo. Dana Hermanová, Strašice
Zdravě a chutně /24.04.12
Zapečená treska se špenátem

Zapečená treska se špenátem

Ryby se snažím zařazovat do jídelníčku co nejčastěji.

Petra Šiklová, Trutnov

Zdravě a chutně /04.05.14
Grilované makrely

Grilované makrely

Když přijede moje mlsná sestra, musím se pustit do grilování. Prý umím připravit ty ...
Zdravě a chutně /18.08.08
Cuketový salát s hlívou

Cuketový salát s hlívou

Večeře, která tě nezahltí kaloriemi.
Pavel Lukáš, Kroměříž
Zdravě a chutně /26.03.12
Masová směs bez masa

Masová směs bez masa

Dospělým strávníkům přidej chilli koření.
Aneta Sládková,
Třemošnice
Zdravě a chutně /29.12.10
Těstoviny s krabím masem

Těstoviny s krabím masem

Zapečené těstoviny s krabím masem a zeleninou.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /18.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu