Reklama
Zeleninové lasagne
Fotogalerie:

Zeleninové lasagne

David Jílek

Praha
Pro syna někdy připravím pokrm, ve kterém je zelenina schovaná mezi těstovinami. Nesmím však zapomenout na křupavý sýr.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • Bešamel:
  • 100 g máslo
  • 5 lžic mouka hladká
  • 1 smetana zakysaná
  • 300 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Lasagne:
  • 100 ml protlak rajčatový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g sýr eidam
  • 8 plátků lasagne
  • 2 rajčata
  • 100 g žampiony sterilované
  • 100 g kukuřice sterilizovaná
  • 50 g pórek
  • 50 g brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V kastrůlku s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a promícháme. Ke směsi po troškách přiléváme mléko a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Na závěr k bešamelu vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
  2. krok2 Těstovinové plátky lze zakoupit i samozapékací, ty nemusíme předvařovat, změknou při pečení. Pokud je neseženeme, předvaříme těstoviny do poloměkka. Pórek, rajčata a brokolici opláchneme a pokrájíme na kousíčky. Kukuřici a žampiony slijeme a propláchneme.
  3. krok3 Připravíme vymazanou zapékací misku, na dno vlijeme trochu bešamelu. Pak postupně vrstvíme těstoviny, zeleninu, bešamel, těstoviny a tomatovou osolenou šťávu. Tak pokračujeme až do vyčerpání ingrediencí. Zakončíme plátky lasagní a bešamelem.
    Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 30 minut. Těsně před koncem posypeme nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinované brambory

Gratinované brambory

Takhle je dělám, když jsem na chalupě. Jana Morávková, Brno
Zdravě a chutně /21.08.16
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Denisa Malíková, Poděbrady

Zdravě a chutně /02.08.18
Pečený struh s bylinkovou bagetou

Pečený struh s bylinkovou bagetou

Ryby jsou velice lehké a pro náš organismus prospěšné.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Zdravě a chutně /15.10.14
Celozrnné lívance s jablky

Celozrnné lívance s jablky

Ke snídani, svačině, obědu, večeři i kávě. 
Martina Kolková, 
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Řízky se zeleninou

Řízky se zeleninou

Dělala jsem je na zkouškách ve škole.

Veronika Kalmusová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /15.08.16
Polévka Lux z rajčat

Polévka Lux z rajčat

Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta...
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu