Reklama
Zeleninové kernoto
Fotogalerie:

Zeleninové kernoto

Šárka Folvarčná

Rožnov pod Radhoštěm
Kernoto jsou obrou-šená zrna nešlechtěné pšenice – špaldy.
Šárka Folvarčná, Rožnov pod Radhoštěm

Ingredience

  • sáček kernoto
  • 1/4 zelí hlávkové
  • krabička šmakoun

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V jednom hrnci připravíme kernoto podle návodu. V druhém podusíme na­strouhanou část hlávky zelí v troše vody. Vodu oso­líme nebo přidáme pro výraznější chuť vegetu (pro milovníky koření také karí nebo masalu). Ve velké míse smícháme uvařené kernoto a zelí. Zamícháme nakrájeného šmakoun či jiný sýr. Podáváme na talíře pestře ozdobené zeleninou- salát, rajčata apod. Přidat můžeme i dresink.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Květa Uriková, Jindřichův Hradec
Zdravě a chutně /16.06.19
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Alena Chvátalová, Rakovník

Zdravě a chutně /09.03.18
Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Pokud máš ráda houby, zkus můj recept.
Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /13.01.10
Gratinované jarní cibulky

Gratinované jarní cibulky

Naprosto stejným způsobem připravuji pórek. Do strouhanky můžeme vmíchat drcené ...

Zdravě a chutně /06.05.16
Sójové nudličky se zeleninou

Sójové nudličky se zeleninou

Díky škrobu neztratí zelenina barvu.

Zuzka Skoumalová, Lipník

Zdravě a chutně /27.08.16
Kuřecí se zeleninou a pohankou

Kuřecí se zeleninou a pohankou

Rychlá teplá večeře.

Lucie Londa, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu