Ingredience
- 1 cuketka žlutá
- 1 balení Sýr tofu
- 1/2 kelímku máslo pomazánkové
- 2 mrkev
- 2 cibulka mladá s natí
- 1 lžíce do rýže máslo
- trochu olej na smažení
- 1 sýr měkký
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev, cuketu a tofu. Okořeníme a přidáme měkký sýr, podlijeme trochou vody a zamícháme.
-
Sáčky s rýží uvaříme ve slané vodě, do hotové rýže přidáme karí koření, máslo a pomazánkové máslo. Můžeme přidat ještě zelené natě či sušený česnek.
TIP: Tofu je vlastně sýr vyrobený ze sóji, vzniká vysrážením sójového mléka. Je dobře stravitelný a pro svůj vysoký obsah vápníku
a nízký obsah tuků a sacharidů je ideální pro dietu. Hodí se do polévek, omáček a dokonce ho využiješ i při přípravě moučníků.