Reklama
Zeleninová tarhoňa
Fotogalerie:

Zeleninová tarhoňa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tarhoňa jsou nočky z nudlového těsta.

Eva Šimáčková, Zbraslav

Ingredience

  • 250 g tarhoni
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 l zeleninový vývar
  • 200 g kořenová zelenina
  • 1 lžíce máslo
  • pár vloček sušených rajčat
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička provensálské koření
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Tarhoňu opečeme krátce v hrnci na oleji, zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 7 minut.

  2. Nadrobno pokrájenou zeleninu opražíme na pánvi na másle, přidáme sušená rajčata, prolisovaný česnek a provensálské koření. Ochutíme solí, pepřem a vše promícháme.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená brokolice s parmskou šunkou

Zapečená brokolice s parmskou šunkou

Zeleninu na tento způsob má rád můj přítel. Karolína Stýblová, Kostelec
Zdravě a chutně /22.09.14
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Lanýžový olej se dá koupit v lahůdkářství.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Zdravě a chutně /19.07.15
Filé s cuketou

Filé s cuketou

Oběd, který tě kaloriemi určitě nezahltí.
Michaela Šedová, Cheb
Zdravě a chutně /27.09.11
Zapečené brambory s ředkvičkou

Zapečené brambory s ředkvičkou

Mnohdy i při vaření platí, že v jednoduchosti je krása – i ta chuťová.
...
Zdravě a chutně /02.07.09
Candát v sýrovém těstíčku

Candát v sýrovém těstíčku

Myslím, že receptů na ryby není nikdy dost.
Otto Plášek, Brno
Zdravě a chutně /14.09.10
Banánovo-makový koláč

Banánovo-makový koláč

Moc zdravý a také moc dobrý moučník.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /01.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu