Reklama
Zeleninová směs s klíčky
Fotogalerie:

Zeleninová směs s klíčky

Klára Koutecká

Bruntál

Je velmi vhodná pro jarní očistu těla.

Klára Koutecká, Bruntál

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1/2 ks kedlubna
  • 1/2 ks uvařená červená řepa
  • 10 ks ředkvičky
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 1 snítka rozmarýn
  • 5-6 listů čínské zelí
  • 3 stvoly řapíkatý celer
  • 3 různobarevné papriky
  • 1/2 ks brokolice
  • sůl
  • hrubě mletá směs pěti pepřů
  • karí koření
  • 50 g nakličené mungo fazolky
  • 50 g naklíčená čočka
  • 50 g naklíčená vojtěška

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev, kedlubnu a řepu pokrájíme na kousky či nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky.

  2. V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme plátky česneku s rozmarýnem a potom přidáme nakrájenou zeleninu. Restujeme ještě asi 5 minut.

  3. Pokrájíme zelí, řapíky celeru, semínek zbavené papriky a brokolici na kousky a vmícháme k zelenině v pánvi. Dle chuti osolíme a okořeníme. Za občasného promíchání restujeme dalších 5 minut.

  4. Nakonec vmícháme „klíčky“ a po minutě již odstavíme z plotny. Podávat můžeme jako samostatné teplé jídlo s čerstvým pečivem nebo třeba jako přílohu k různým grilovaným masům s opečenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchtičky s mangoldem

Buchtičky s mangoldem

Letos jsme si poprvé vypěstovali mangold. Nejdřív jsem nevěděla, jak ho v kuchyni ...
Zdravě a chutně /24.10.08
Tempeh s bulgurem

Tempeh s bulgurem

Plnohodnotné bílkoviny bez masa.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /19.03.14
Pečená rajčata s čerstvým tymiánem

Pečená rajčata s čerstvým tymiánem

Tímto způsobem uchovávám přebytky na zimu.

Zuzana Hejlová, Litoměřice

Zdravě a chutně /28.07.15
Vločkové placky

Vločkové placky

Jsou rychle hotové a chuťově vynikající.
Bohumil Heneberk, Mikulášovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Rychlá pizza II

Rychlá pizza II

Pochoutka, která je z dostupných surovin.
Pavlína Vintrová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /22.01.09
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. ...
Zdravě a chutně /22.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu