Reklama
Zeleninová směs
Fotogalerie:

Zeleninová směs

Iveta Fadrhoncová

Praha
Dávám ji pod maso, do polévek a do omáček.
Iveta Fadrhoncová, Praha

Ingredience

  • 1 kg mrkev
  • 700 g petržel
  • 600 g cibule
  • 400 g celer
  • 50 g česnek
  • 500 g sůl

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu pečlivě očistíme a opláchneme pod studenou vodou. Nať zbavíme tvrdých stonků. Potom všechny suroviny umeleme v robotu nebo na masovém strojku.
  2. Směs dáme do větší nádoby, několikrát promícháme a počkáme, až zelenina díky soli pustí šťávu. Směsí naplníme důkladně vymyté sklenice, uzavřeme a necháme v chladu.
  3. Takto připravená a skladovaná zeleninová směs vydrží celý rok.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Nedávno jsem v nedalekém hypermarketu koupila mozzarellu Zanetti, která se vyrábí ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Zapečené brambory s ředkvičkou

Zapečené brambory s ředkvičkou

Mnohdy i při vaření platí, že v jednoduchosti je krása – i ta chuťová.
...
Zdravě a chutně /02.07.09
Protlak z rajčat na omáčku

Protlak z rajčat na omáčku

Mám s ním velice dobré zkušenosti. Hodí se na polévku i na rajskou ...

Zdravě a chutně /06.08.16
Bulgurový salát

Bulgurový salát

Tento recept chutná i těm, co na saláty příliš nejsou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /08.06.13
Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Salát z rukoly

Salát z rukoly

Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Zdravě a chutně /07.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu