Rizoto je rychlé, levné, chutné a hlavně zdravé!
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 3 varné sáčky rýže
- podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 mrkve
- 100 g pórku
- 150 g žampionů
- podle potřeby olej
- 1 větší cibule
- 200 g mražených fazolek
- 150 g mraženého hrášku
- 1 jarní cibulka
- 80 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sáčky s rýží propláchneme teplou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu doměkka (cca 15–20 minut).
-
Mezitím očistíme mrkve a nakrájíme je na kolečka, pórek na plátky a žampiony na čtvrtky.
-
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Dále vsypeme pórek, žampiony, mrkev a vše krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme. Pak nasypeme fazolky a dál dusíme, až je vše měkké. Nakonec přidáme hrášek, směs promícháme a přebytečnou tekutinu vydusíme. K zelenině vmícháme hotovou rýži, promícháme a dosolíme.