Reklama
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem
Fotogalerie:

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 200 g kořenová zelenina
  • 150 g bílé zelí
  • 3 menší brambory
  • dle chuti divoké koření
  • dle chuti libeček
  • 6 vejce
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na strojku nebo na hrubém struhadle. Vložíme ji společně s divokým kořením (nové koření, bobkový list, pepř celý) do 1,5 l vody. Osolíme, přisypeme libeček, nasekaný česnek, nakrouhané zelí a vaříme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

  2. Poté rozklepneme vejce do mističky a polévku přivedeme k prudšímu varu. Vejce opatrně vlejeme jedno po druhém, aby se neslepily vkládáme do polévky asi po 30 vteřinách, aby se stačily zatáhnout.

  3. Provaříme ještě asi 5 minut, protože chceme vejce úplně vařená a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější. Veronika Marková, Český Těšín
Zdravě a chutně /01.01.15
Med z černého bezu a lípy

Med z černého bezu a lípy

Voňavý med, který oceníš v plískanicích.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /01.08.16
Müsli tyčinky

Müsli tyčinky

Zdravé mlsání, hotové opravdu za chviličku.

Zdenka Dřímalová, Velké Meziříčí

Zdravě a chutně /25.10.12
Teplý čekankový salát  s rajčaty, mangem a ořechy

Teplý čekankový salát s rajčaty, mangem a ořechy

Mám ráda krásné věci a také si ráda pochutnám na dobrém jídle. Je pro mě ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu