Reklama
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem
Fotogalerie:

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 200 g kořenová zelenina
  • 150 g bílé zelí
  • 3 menší brambory
  • dle chuti divoké koření
  • dle chuti libeček
  • 6 vejce
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na strojku nebo na hrubém struhadle. Vložíme ji společně s divokým kořením (nové koření, bobkový list, pepř celý) do 1,5 l vody. Osolíme, přisypeme libeček, nasekaný česnek, nakrouhané zelí a vaříme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

  2. Poté rozklepneme vejce do mističky a polévku přivedeme k prudšímu varu. Vejce opatrně vlejeme jedno po druhém, aby se neslepily vkládáme do polévky asi po 30 vteřinách, aby se stačily zatáhnout.

  3. Provaříme ještě asi 5 minut, protože chceme vejce úplně vařená a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Manžel měl kapustu zafixovanou jako zeleninu s nevalnou chutí. Podařilo se mi jeho názor ...
Zdravě a chutně /11.09.16
Fazolové brownies

Fazolové brownies

Alena Stiblanová, Skorkov

Zdravě a chutně /02.03.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Dýně je zelenina, ze které vařím často a ráda.

Romana Duričková, Vyškov

Zdravě a chutně /07.01.15
Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Jarní zeleninu miluju a vymýšlím z ní různá nová jídla. Doporučuji vám můj pokrm z ...
Zdravě a chutně /03.05.13
Špenátová nádivka

Špenátová nádivka

U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc ...
Zdravě a chutně /01.04.13
Jarní salátek

Jarní salátek

Lehká jarní večeře.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /02.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu