Reklama
Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Linda Gabrielová

Blansko
Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály.
Linda Gabrielová, Blansko

Ingredience

  • 1,5 l vývar zeleninový
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek bílé části pórek
  • kousek mořská řasa
  • 2 stonky celer řapíkatý
  • hrst vločky ovesné
  • hrst nudle rýžové
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kardamom

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do horkého zeleninového vývaru vložíme na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na tenká kolečka nakrájený pórek, mořskou řasu, na malé kousky nakrájený řapíkatý celer.
  2. Ovesné vločky propereme pod studenou vodou, vložíme do polévky a společně se zeleninou povaříme asi 10 minut.
  3. Poté přidáme rýžové nudle, které se vaří jen krátce, dochutíme je solí, pepřem, kardamomem a na talíři zdobíme čerst- vou petrželkou.

    TIP: Kvalitní zeleninový vývar připravíme z natí petržele a mrkve, čistých slupek mrkve, kedluben a podobně. Také můžeme použít zeleninu, která není úplně čerstvá a zdá se nám trochu mdlá, ale pozor, nikdy nesmí být se známkami plísně nebo shnilá.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dalamánky

Dalamánky

Domácí jsou vždycky nejlepší. Eva Skoumalová, Lipník
Zdravě a chutně /20.05.10
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
Vaječná pochoutka s tofu

Vaječná pochoutka s tofu

Na svačinku i k snídani.

Eva Mikysková, Třebíč

Zdravě a chutně /29.01.16
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Šmakoun na kari

Šmakoun na kari

Chcete jíst zdravě a zároveň si pochutnat? Šmakoun na kari chuťové pohárky jistě ...
Zdravě a chutně /12.03.11
Kakaová müsli kaše

Kakaová müsli kaše

Často mě honí mlsná, a když nemám po ruce žádnou sladkost, vařím kaši.
Žaneta ...
Zdravě a chutně /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu