Reklama
Zeleninová polévka
Fotogalerie:

Zeleninová polévka

Šárka Adámková

Praha
Dětem vařím polévku každý den.
Šárka Adámková, Praha

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 2 vejce
  • masox
  • 5 lžic máslo
  • 1 petrželka
  • 1/2 celer
  • 4 lžíce mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nastrouháme. Na másle osmažíme kousky zeleniny dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme asi 15 minut. V hrnku rozšleháme vejce s hrubou moukou a vlijeme do polévky. Vše povaříme zhruba 10 minut. Na talíři porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chléb s vločkami

Chléb s vločkami

Není snad nic lepšího než čerstvý nadýchaný chléb. Recept je určený pro domácí ...
Zdravě a chutně /20.03.15
Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Výborná je ohřívaná s chlebem. Jako přílohu můžeš dát i brambory.
...
Zdravě a chutně /08.12.10
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Mléko nesmí být chemicky upraveno, nesrazilo by se.

Anna Veselá, Žďár n. Sázavou

Zdravě a chutně /02.04.14
Dušená červená řepa

Dušená červená řepa

Zprvu obávané jídlo nyní chutná všem.

Hana Bílá, České Budějovice

Zdravě a chutně /10.02.13
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Houby, to pro mě není jen smaženice nebo klasické řízky z hub. Moc jsem si oblíbila...
Zdravě a chutně /05.12.08
Ovocný salát

Ovocný salát

Posílám recept na velice jednoduchý a chutný salát.
Eva Skoumalová, Klučov...
Zdravě a chutně /15.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu