Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Ingredience
- 1 kg vepřová plec
- 300 g mrkev
- 4 velké cibule
- 1 pórek
- 250 g žampiony
- 150 g anglická slanina
- olej na smažení
- sůl
- grilovací koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pekáč potřeme olejem na pečení. Vepřovou plec nakrájíme na plátky, oloupeme mrkev a cibuli, očistíme žampiony.
-
Plátky masa osolíme a z obou stran posypeme grilovacím kořením, pak je poklademe na pekáč. Dále přidáme k masu plátky anglické slaniny, mrkev, pórek a cibuli, vše nakrájené na větší kusy a celé žampiony. Navrch posypeme grilovacím kořením a podlejeme trochou vody.
-
Pečeme v troubě a podle potřeby podléváme. Nakonec necháme odkryté odpařit vodu. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo hranolkami.