Reklama
Zeleninová plec
Fotogalerie:

Zeleninová plec

Ruth Šklíbová
Ruth Šklíbová
Trutnov

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 1 kg vepřová plec
  • 300 g mrkev
  • 4 velké cibule
  • 1 pórek
  • 250 g žampiony
  • 150 g anglická slanina
  • olej na smažení
  • sůl
  • grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pekáč potřeme olejem na pečení. Vepřovou plec nakrájíme na plátky, oloupeme mrkev a cibuli, očistíme žampiony.

  2. Plátky masa osolíme a z obou stran posypeme grilovacím kořením, pak je poklademe na pekáč. Dále přidáme k masu plátky anglické slaniny, mrkev, pórek a cibuli, vše nakrájené na větší kusy a celé žampiony. Navrch posypeme grilovacím kořením a podlejeme trochou vody.

  3. Pečeme v troubě a podle potřeby podléváme. Nakonec necháme odkryté odpařit vodu. Podáváme  nejlépe s vařenými bramborami nebo hranolkami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnový salát

Cizrnový salát

Na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou. Karolína Hošková, Litoměřice
Zdravě a chutně /28.05.15
Cibulový salát s ředkvičkou

Cibulový salát s ředkvičkou

Osvěžující jarní salát s ředkvičkami.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /13.05.13
Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Ideální večeře – lehká a přitom sytá.

Lenka Endrlová, Halvíčkův Brod

Zdravě a chutně /01.04.17
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Denisa Malíková, Poděbrady

Zdravě a chutně /02.08.18
Nudle s hráškem

Nudle s hráškem

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není ...

Zdravě a chutně /15.05.17
Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu