Reklama
Zelenina z jedné pánve
Fotogalerie:

Zelenina z jedné pánve

Jiří Kischer

Lety u Dobřichovic
Tuhle typickou letní pochoutku vařím v sezoně velmi často, nesmí chybět například při grilování s přáteli. Přitom to není žádná věda, zvládne ji každý.
Jiří Kischer, Lety u Dobřichovic

Ingredience

  • 100 g slanina anglická
  • 2 lžíce máslo
  • 2 paprika červená
  • 2 paprika žlutá
  • 2 paprika zelená
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 150 g žampiony
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička vegeta
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a necháme je na pánvi vyškvařit. Zbylé škvarečky vyndáme. Do pánve vložíme máslo a sundáme z ohně.
  2. krok2 Připravíme zeleninu: Papriky omyjeme, překrojíme na poloviny, odstraníme jádřince a nakrájíme na silnější proužky. Cuketu nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupané žampiony překrojíme.
  3. krok3 Do rozehřátého připraveného tuku nejprve vložíme papriky, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut podusíme. Pak přidáme cibuli se žampiony a již nepřiklápíme. Nakonec přidáme cuketu, rozetřené stroužky česneku, lžičku vegety a dopečeme. Hotovou zeleninu dochutíme mletým pepřem a solí. Podáváme ji teplou, například jako přílohu k masu, ale i samotnou s tmavým pečivem.

    TIP:
    Místo jedné velké bílé cibule můžeme použít jen jednu menší a k tomu jednu červenou. Opečená je také velmi chutná a pokrm bude o to zajímavější.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí medailonky v sezamu

Krůtí medailonky v sezamu

Jarní pochutnání. Můžeš podávat teplé i studené. Kateřina Bílková, Studénka
Zdravě a chutně /08.04.13
Zelný závitek plněný rýží

Zelný závitek plněný rýží

Maso vůbec není potřeba, i tak je to velká pochoutka.

Jana Kokošková, Brno

Zdravě a chutně /17.06.14
Salát s kozím sýrem

Salát s kozím sýrem

Salát mám nejraději s výrazným sýrem.
Lenka Bocková, Liberec
Zdravě a chutně /24.10.08
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

...
Zdravě a chutně /16.03.13
Zapečené brambory s brokolicí a tofu

Zapečené brambory s brokolicí a tofu

Masožravci nahradí tofu další nožičkou párku.

Alena Páclová, Náchod

Zdravě a chutně /25.08.17
Lehký salát s mangem

Lehký salát s mangem

Je plný minerálů a vitaminů.
Lucie Koláčková, Bruntál
Zdravě a chutně /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu