Reklama
Zelenina s mozzarellou
Fotogalerie:

Zelenina s mozzarellou

Eva Hrubá

Mělník
Zapečenou zeleninu jsme si oblíbili jako zdravou večeři. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Dokonce i můj syn, který brokolici jako samostatné jídlo dvakrát nemiluje, ji v této úpravě a kombinaci vždycky sní.
Eva Hrubá, Mělník

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 2 sýr mozzarella
  • 1/2 květák
  • 4 rajčata
  • pepř
  • máslo
  • 10 ks kapustičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici a květák opláchneme a odstraníme košťál. Naporcujeme na drobné růžičky. Kapustu přepůlíme. Zeleninu povaříme deset minut v osolené vodě. Rajčata očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. krok2
    Zapékací formu vymažeme máslem a vyplníme vždy jednou řadou zeleniny a jednou řadou mozzarelly. To postupně opakujeme až do vyčerpání surovin. Naplněný pekáček posypeme červeným pepřem a solí. Zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 15–20 minut.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Chutnají nám hlavně zdravé zeleninové pokrmy. Lenka Daňková, Blansko
Zdravě a chutně /09.03.12
Krůtí steak s mrkví

Krůtí steak s mrkví

Výborná lehká a jemná večeře.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /21.01.13
Česnekový kapr

Česnekový kapr

Je škoda dát si dobrou rybu jen na Vánoce.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.06.15
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Když seženu chřest, zapékám ho se šunkou.
Eva Mešinová, Dražovice
Zdravě a chutně /05.01.09
Zeleninový salát s jáhlami

Zeleninový salát s jáhlami

Podávej jako samostatný pokrm, třeba k večeři.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Připrav si zdravou polévkovou zavářku!
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu