Reklama
Zelenina s mozzarellou
Fotogalerie:

Zelenina s mozzarellou

Eva Hrubá

Mělník
Zapečenou zeleninu jsme si oblíbili jako zdravou večeři. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Dokonce i můj syn, který brokolici jako samostatné jídlo dvakrát nemiluje, ji v této úpravě a kombinaci vždycky sní.
Eva Hrubá, Mělník

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 2 sýr mozzarella
  • 1/2 květák
  • 4 rajčata
  • pepř
  • máslo
  • 10 ks kapustičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici a květák opláchneme a odstraníme košťál. Naporcujeme na drobné růžičky. Kapustu přepůlíme. Zeleninu povaříme deset minut v osolené vodě. Rajčata očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. krok2
    Zapékací formu vymažeme máslem a vyplníme vždy jednou řadou zeleniny a jednou řadou mozzarelly. To postupně opakujeme až do vyčerpání surovin. Naplněný pekáček posypeme červeným pepřem a solí. Zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 15–20 minut.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s cibulí

Bramborový salát s cibulí

Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni ...
Zdravě a chutně /09.04.12
Krůtí guláš

Krůtí guláš

Voňavý a lehký gulášek.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /07.01.13
Špízy z dýně a tofu

Špízy z dýně a tofu

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa?

Veronika Gazurková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.11.15
Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Ryby máme na stole dost často, už proto, že možností na skvělou úpravu je ...

Zdravě a chutně /29.12.14
Ryba podle strýce Georga

Ryba podle strýce Georga

Tuto úpravu ryby jsem ochutnal v Anglii.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Zdravě a chutně /19.10.10
Zeleninová směs s klíčky

Zeleninová směs s klíčky

Je velmi vhodná pro jarní očistu těla.

Klára Koutecká, Bruntál

Zdravě a chutně /04.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu