Druh a množství zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti.
Jiřina Fulínová, Praha
Ingredience
- 1 palička česnek
- 4 ks malá červená řepa
- 1 červená cibule
- 3 bílé papriky
- kousek máslové dýně
- 5 lžic olivový olej
- 150 g bulgur
- 2 větvičky cherry rajčátka
- 1/2 hlávky ledový salát
- Zálivka:
- 2 lžíce olivový olej
- trocha balsamika
- pode chuti hnědý cukr, sůl a pepř
- 1 hrst koriandr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek podélně rozřízneme, řepu oloupeme a rozdělíme na šestiny, cibuli na osminy, papriky zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky, dýni okrájíme a také nasekáme na menší kousky. Všechnu zeleninu dáme na plech, zakápneme olivovým olejem, promícháme a pečeme v troubě při 180 °C asi 50 minut.
-
Do vroucí osolené vody vsypeme bulgur a za občasného míchání ho zvolna vaříme asi 30 minut.
-
Olej prošleháme s balsamikem, cukrem, solí, pepřem a nasekaným koriandrem.
-
K zelenině přidáme cherry rajčátka a ještě asi 10 minut pečeme. Vyjmeme česnek,
vnitřek rozemneme a vmícháme k hotovému bulguru. -
Salát natrháme, rozložíme na talíře, nandáme bulgur, pečenou zeleninu a na závěr přelijeme zálivkou.