Reklama
Zelenina Jardiniére
Fotogalerie:

Zelenina Jardiniére

Petra Wolfová

Kralupy

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 500 g mrkev
  • 200 g hrášek
  • 2 cibule
  • 300 g šunka
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 80 g máslo
  • 2 srdíčka hlávkové zelí
  • 1 svazeček z tymiánu, bobkového listu a petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev krájíme na kolečka, brambory na kostky a cibuli a šunku na kostičky.

  2. V hrnci na másle zesklovatíme cibuli, přidáme šunku a krátce ji orestujeme. Přisypeme lžíci mouky, osmahneme a zalijeme vodou.

  3. Přidáme mrkev, brambory, hrášek a svazek bylinek. Osolíme a po pěti minutách přidáme srdíčka z hlávkového salátu. Dusíme doměkka, až zůstane jen zahuštěná šťáva.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s vejci

Těstovinový salát s vejci

Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo ...
Zdravě a chutně /07.04.15
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
Fazolové pokušení

Fazolové pokušení

Chutná se sýrem i s vejcem natvrdo.
Martina Mikulová, Třebonín
Zdravě a chutně /09.11.08
Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...

Zdravě a chutně /14.07.15
Pomazánka z ředkviček

Pomazánka z ředkviček

Nejlepší jsou ředkvičky právě sklizené.

Lucie Makalová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /03.04.15
Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Recept mám z jedné restaurace ve Francii.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Zdravě a chutně /04.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu