Reklama
Zelenina Jardiniére
Fotogalerie:

Zelenina Jardiniére

Petra Wolfová

Kralupy

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 500 g mrkev
  • 200 g hrášek
  • 2 cibule
  • 300 g šunka
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 80 g máslo
  • 2 srdíčka hlávkové zelí
  • 1 svazeček z tymiánu, bobkového listu a petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev krájíme na kolečka, brambory na kostky a cibuli a šunku na kostičky.

  2. V hrnci na másle zesklovatíme cibuli, přidáme šunku a krátce ji orestujeme. Přisypeme lžíci mouky, osmahneme a zalijeme vodou.

  3. Přidáme mrkev, brambory, hrášek a svazek bylinek. Osolíme a po pěti minutách přidáme srdíčka z hlávkového salátu. Dusíme doměkka, až zůstane jen zahuštěná šťáva.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlová polévka

Jáhlová polévka

V naší rodině je velmi oblíbená. Lucie Waloszková, Třinec
Zdravě a chutně /19.03.10
Zeleninový salát s tuňákem

Zeleninový salát s tuňákem

Raději kupuji konzervy, kde jsou větší kousky ryby, tuňáková drť nám nechutná. 

...

Zdravě a chutně /28.08.16
Zahradnické kuře

Zahradnické kuře

Chutě se prolnou a kuře je voňavé.

Radka Novotná, Louny

Zdravě a chutně /10.07.14
Mechová omeleta

Mechová omeleta

Navrch ji ještě zdobím čerstvou zeleninou.

Libuše Zábojová, Olomouc

Zdravě a chutně /19.06.14
Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Babička dělávala sulc, já dávám přednost zdravější variantě – aspiku. Manžel ho ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Hrášková polévka s polentou

Hrášková polévka s polentou

Můžeš ji dochutit muškátovým oříškem.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu