Reklama
Zdravý páj
Fotogalerie:

Zdravý páj

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

I když nejsem vegetarián, nemusím mít každý den k jídlu maso.

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Ingredience

  • na smažení olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brokolice
  • 300 g mražené zeleninové směsi
  • 500 g brambor
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce másla
  • na kaši mléko
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Na cibuli vhodíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka vše orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs. Vše důkladně promícháme a necháme stranou odpočinout.

  2. Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme a přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K takto upravenému základu kaše vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše propracujeme.

  3. Zeleninovou směs přesuneme do zapékací misky a navrch rozetřeme bramborovou kaši. Páj dáme zapéct do trouby při 180 °C dozlatova. Ihned podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestový krém

Chřestový krém

Jako příloha se hodí toastový chléb. Jaroslava Tůmová, Svitavy
Zdravě a chutně /14.03.16
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Toto jednoduché jídlo je levné a hned hotové.
Veronika Šebíková, ...
Zdravě a chutně /18.08.09
Letní ochlazení

Letní ochlazení

Vyzkoušej salát s acidofilním mlékem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /20.05.17
Rajčata s mozzarellou

Rajčata s mozzarellou

Ideální večeře pro horké letní večery.

Miroslav Košař, Mirošov

Zdravě a chutně /12.08.17
Pomazánka z kuřecího masa s ředkvičkovým salátem

Pomazánka z kuřecího masa s ředkvičkovým salátem

Moje dvě malé děti odmítají jíst maso. Rozmixované ve formě pomazánky jim naštěstí ...

Zdravě a chutně /15.04.17
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama