Reklama
Zdravý páj
Fotogalerie:

Zdravý páj

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

I když nejsem vegetarián, nemusím mít každý den k jídlu maso.

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Ingredience

  • na smažení olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brokolice
  • 300 g mražené zeleninové směsi
  • 500 g brambor
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce másla
  • na kaši mléko
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Na cibuli vhodíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka vše orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs. Vše důkladně promícháme a necháme stranou odpočinout.

  2. Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme a přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K takto upravenému základu kaše vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše propracujeme.

  3. Zeleninovou směs přesuneme do zapékací misky a navrch rozetřeme bramborovou kaši. Páj dáme zapéct do trouby při 180 °C dozlatova. Ihned podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto se špenátem

Rizoto se špenátem

Určitě bude dobré i s kuřecím masem. Tereza Tomčíková, Bohumín
Zdravě a chutně /18.05.17
Krůtí maso s kaší z cizrny

Krůtí maso s kaší z cizrny

Cizrnu jsem si oblíbila, je lehce stravitelná.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /19.06.12
Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy

Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy

Hodí se jako teplé pohoštění k vínku nebo také jako příloha ke grilovanému ...

Zdravě a chutně /15.09.16
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Květák v alobalu

Květák v alobalu

Plnit se dá skoro každá zelenina.

Jana Ptáčková, Strakonice

Zdravě a chutně /21.11.13
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama