Reklama
Reklama
Zdravý oběd do krabičky
Fotogalerie:

Zdravý oběd do krabičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Hradílková, Mělník

Ingredience

  • 200 g quinoy
  • špetka soli
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mladá cuketa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • dle chuti sůl, pepř a vegeta
  • 100 g sýra feta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Quinou propláchneme studenou vodou, vložíme do osoleného zeleninového vývaru a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut do změknutí.

  2. Zatím papriky zbavíme nejedlých částí a nakrájíme je na malé kostičky. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.

  3. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji, dochutíme solí, pepřem a vegetou.

  4. Hotovou zeleninu promícháme s uvařenou quinoou a směs posypeme nastrouhaným sýrem feta. Pokrm je velmi chutný také zastudena, díky tomu je ideální na cesty nebo do práce do krabičky.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn. Tereza Krausová, Kladno
Zdravě a chutně /28.01.15
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný...
Zdravě a chutně /08.04.12
Treska se zeleninou a kus-kusem

Treska se zeleninou a kus-kusem

Jednoduché, lehké a rychlé jídlo k obědu či večeři.

Richard Jakl, Cheb

Zdravě a chutně /14.11.14
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha
Zdravě a chutně /27.12.12
Květákové karí placičky

Květákové karí placičky

Když placičky potřeme olejem, dají se připravit i v troubě na pečicím papíru.

...

Zdravě a chutně /19.09.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama