Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 500 g cukety
- 1 mrkev
- 100 g nízkotučného ementálu nebo eidamu
- 100 g kvalitní šunky
- 1 marinované tofu
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- podle chuti sůl, pepř, mletý kmín a majoránka
- 100 g krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu oloupeme a vydlabeme z ní dužinu.
-
Potom ji do větší mísy nastrouháme nahrubo spolu s mrkví a sýrem.
-
K cuketě dále přidáme šunku a marinované tofu nakrájené na malé kostičky společně s nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma žloutky a utřeným česnekem.
-
Přidáme koření a vše promícháme. Na závěr do cukety přimícháme krupici a sníh ze dvou bílků.
-
Směs vylijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C. Podáváme s opečeným bramborem a nakládanými okurkami.
Tip redakce
Mladé a malé cukety není potřeba loupat.