Reklama
Zázvorové tofu s pórkem a řasou
Fotogalerie:

Zázvorové tofu s pórkem a řasou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zázvor má příjemně pikantní chuť a usnadňuje trávení.

Denisa Chlupáčová, Brno

Ingredience

  • 1 hrstka mořská řasa
  • 1 větší pórek
  • 1 přírodní tofu (asi 200 g)
  • 5 cm čerstvý zázvor
  • 2 lžíce olej
  • trocha pepře a soli
  • 2 lžíce sójová omáčka Tamari
  • 250 g rýže basmati
  • 500 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mořskou řasu předem namočíme do vlažné vody přibližně na 10 minut.

  2. krok2

    Pórek nakrájíme na šikmá kolečka o síle 0,5 cm. Tofu nakrájíme na 1 cm velké kostky. Zázvor nastrouháme najemno.

  3. krok3

    Na oleji opečeme tofu, pak k němu přidáme pórek, pepř a pod pokličkou dusíme 5 minut. Potom přidáme mořskou řasu bez vody, sójovou omáčku a sůl. Do směsi vymačkáme ze zázvoru polovinu šťávy a další 4 minuty dusíme.

  4. Jakmile stáhneme jídlo z plotny, vymačkáme do něj zbylou šťávu ze zázvoru, promícháme.

  5. Rýži propláchneme a nasypeme do studené vody. Vaříme 10 minut pod pokličkou. 


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kotleta na divoko

Vepřová kotleta na divoko

Tato dietní varianta vepřového masa, která chutí připomíná zvěřinu, se objevuje na ...
Zdravě a chutně /12.03.13
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Každý rok se těším, až si na zahrádce natrhám čerstvé kopřivy. Používám je nejen ...
Zdravě a chutně /09.04.09
Špagety s hlívou

Špagety s hlívou

Hlíva je zdravá, proto vymýšlím, co s ní.

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /03.10.16
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Po tomto dietním rizotu nemusíš mít strach, že přibereš.

Daniela Konečná, Kladeruby

...
Zdravě a chutně /28.01.17
Ryba se zelenými fazolkami

Ryba se zelenými fazolkami

Velmi chutné a zdravé.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /06.04.13
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga ...
Zdravě a chutně /12.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu