Ingredience
- 1 Pstruh
- 1 Červená paprika
- 6 Cherry rajčátek
- 1/2 Cibule
- 2 stroužky Česneku
- 2 Bobkové listy
- 100 ml Vína
- 2 snítky Rozmarýnu
- 1 lžíce Štávy z citronu
- Sůl
- Pepř
- Pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chutney:
V menším hrnci na olivovém oleji opečeme na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme bobkové listy, rozkrojená cherry rajčátka a červenou papriku nakrájenou na kostičky. Podlijeme vínem (může být bílé i červené, raději sladší), osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu a dusíme do změknutí papriky, cca 20 minut. Nakonec přidáme šťávu z citronu.
Pstruh:
Pstruha vyfiletujeme a zbavíme kůže. Osolíme, opepříme a na filet dáme připravené chutney. Smotáme závitek a pečeme na 180°C přibližně 15 minut.
-
Brambory:
Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 1 hodinu s olivovým olejem a oblíbenou bylinkou.
Servírování:
Závitek servírujeme společně se zbytkem chutney, dozdobíme pažitkou, rozmarýnem...