Reklama
Závitek ze pstruha s paprikovým chutney
Fotogalerie:

Závitek ze pstruha s paprikovým chutney

Martin Mareš
Martin Mareš
Kraselov
Vynikající a jednoduchý recept na pstruha.

Ingredience

  • 1 Pstruh
  • 1 Červená paprika
  • 6 Cherry rajčátek
  • 1/2 Cibule
  • 2 stroužky Česneku
  • 2 Bobkové listy
  • 100 ml Vína
  • 2 snítky Rozmarýnu
  • 1 lžíce Štávy z citronu
  • Sůl
  • Pepř
  • Pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Chutney:

    V menším hrnci na olivovém oleji opečeme na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme bobkové listy, rozkrojená cherry rajčátka a červenou papriku nakrájenou na kostičky. Podlijeme vínem (může být bílé i červené, raději sladší), osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu a dusíme do změknutí papriky, cca 20 minut. Nakonec přidáme šťávu z citronu.

    Pstruh:

    Pstruha vyfiletujeme a zbavíme kůže. Osolíme, opepříme a na filet dáme připravené chutney. Smotáme závitek a pečeme na 180°C přibližně 15 minut.

  2. Brambory:

    Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 1 hodinu s olivovým olejem a oblíbenou bylinkou.

    Servírování:

    Závitek servírujeme společně se zbytkem chutney, dozdobíme pažitkou, rozmarýnem...

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso na brokolici

Sójové maso na brokolici

Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, ...
Zdravě a chutně /18.07.10
Dietní rýžový pudink s malinami

Dietní rýžový pudink s malinami

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /03.06.18
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
Pikantní medový pangasius

Pikantní medový pangasius

Je to ryba, se kterou se dobře kombinují chutě.
 

Dana Kozáčková, Prosetín ...

Zdravě a chutně /31.12.14
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Pohankovou kaši koupíte v každé zdravé výživě, já používám kaši Nomina.

Lucie ...

Zdravě a chutně /18.11.12
Papriky s rajčatovou směsí

Papriky s rajčatovou směsí

Toto dobré jídlo stojí jen pár korun.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /18.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu