Nejlepší přílohou je salát Coleslaw.
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- trocha soli a pepře
- 4 plátky měkký kozí sýr
- 4 plátky parmská šunka
- 4 lístky bazalka
- 1 lžíce olivový olej
- 4 lžíce nastrouhaný parmazán
- Salát
- 1/2 hlávky zelí
- 2 ks mrkev
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce olivový olej
- 100 g majonéza
- 100 g bílý jogurt
- 1 citron
- 1 lžička hořčice
- podle chuti cukr, sůl a bílý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Do středu vložíme kozí sýr obalený do šunky a přidáme lístek bazalky. Přehneme a zpevníme párátkem. Kapsy pomažeme olejem a obalíme v parmazánu. Vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou. Pečeme 40 minut při 200 °C.
-
Připravíme si salát: zelí opláchneme, nakrouháme najemno, prosolíme, zakápneme olivovým olejem, necháme chvíli odstát a potom rukou promačkáme. Mrkev nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a obojí přidáme k zelí. Připravíme si zálivku, promícháme a necháme chvíli odležet.