Reklama
Zastřené vejce s mladým špenátem
Fotogalerie:
 

Zastřené vejce s mladým špenátem

Iva Kopecká

Litomyšl

Svěží zeleň špenátových listů a žlutooranžová barva vaječných žloutků se na talíři skvěle doplňují.

Iva Kopecká, Litomyšl

Ingredience

  • Suroviny
  • 500 ml voda
  • 2 lžíce ocet
  • 1 lžička sůl
  • Smetanový špenát
  • 500 g čerstvý špenát
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej
  • 250 ml smetana
  • špetka muškátový květ
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do hrnce nalijeme 500 ml vody, přidáme dvě polévkové lžíce octa a sůl. Přivedeme k varu a plamen ztlumíme. Vejce vyklepneme do naběračky a opatrně přelijeme do vody. Vaříme při střední teplotě asi 5 minut. Potom vejce opatrně vyjmeme.

  2. krok2

    Ve vodě opereme špenátové listy a zbavíme je nečistot a písku. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme cibuli s plátky česneku a na středním stupni je orestujeme dosklovita. Přilijeme smetanu a svaříme na poloviční množství. Přidáme špenát a povaříme 3 minuty. Dochutíme špetkou muškátového květu, solí a pepřem.

  3. krok3

    Podáváme jako teplý předkrm nebo s vařenými brambory jako hlavní chod.

  4. krok4

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná. Karolína ...
Zdravě a chutně /22.01.13
Jáhelník se zelím

Jáhelník se zelím

Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie ...
Zdravě a chutně /01.08.11
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanku jsme u nás bohužel zatím nedokázali dostatečně ocenit, přitom je chutná ...

Zdravě a chutně /01.03.16
Vitaminový chléb

Vitaminový chléb

Kdo nemá rád tuňáka, udělá pomazánku s česnekem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /07.02.15
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
Kapustičky s noky

Kapustičky s noky

Růžičkovou kapustu musíš dobře ochutit.

Martina Lednická, Vodňany

Zdravě a chutně /05.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu