Reklama
Zasněžená  vánoční zelenina
Fotogalerie:

Zasněžená vánoční zelenina

Hana Lenártová

Milevsko
Po svátečním hodování je třeba se zase pomalu dostat do normálu. Čím se tedy zasytit? Řeším to pořádnou porcí zeleniny. Aby mi víc šmakovalo, posypu si ji sýrem či mandlemi.
Hana Lenártová, Milevsko

Ingredience

  • kukuřice
  • fazolky zelené
  • květák
  • nasekané mandle
  • osmažená strouhanka
  • sýr
  • mrkev
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu podle druhu uvaříme v osolené vodě (fazolky, květák, kukuřici) nebo podusíme na kousíčku másla (mrkev).
  2. krok2 Důležité je, aby zelenina nebyla rozvařená, ale pěkně chrupala.
  3. krok3
    Jednotlivé druhy rozložíme na talíř a posypeme je podle chuti - fazolky sekanými mandlemi, květák strouhankou, mrkev sýrem. Není špatné přidat i špetku bylinkek.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčátka s brynzou

Rajčátka s brynzou

Brynzu kupuji pouze na Slovensku. Elena Gajdíková, Kroměříž
Zdravě a chutně /04.10.13
Celerový salát

Celerový salát

Čerstvá zelenina a ovoce obsahují spoustu důležitých vitaminů.

Majka Kratinová, ...

Zdravě a chutně /16.01.15
Míchaný salát

Míchaný salát

Míchaný salát z ředkviček, ledového salátu a rajčat, ozdobený vařeným vejcem, ...

Zdravě a chutně /10.09.13
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
Bramborový salát s kozím sýrem

Bramborový salát s kozím sýrem

Pokud ti vadí výrazný kozí sýr, nahraď ho balkánem.

Jindřich Bartoš, Blansko


Zdravě a chutně /18.12.15
Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Maso ti vůbec nebude chybět.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /09.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu