Reklama
Zasněžená  vánoční zelenina
Fotogalerie:

Zasněžená vánoční zelenina

Hana Lenártová

Milevsko
Po svátečním hodování je třeba se zase pomalu dostat do normálu. Čím se tedy zasytit? Řeším to pořádnou porcí zeleniny. Aby mi víc šmakovalo, posypu si ji sýrem či mandlemi.
Hana Lenártová, Milevsko

Ingredience

  • kukuřice
  • fazolky zelené
  • květák
  • nasekané mandle
  • osmažená strouhanka
  • sýr
  • mrkev
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu podle druhu uvaříme v osolené vodě (fazolky, květák, kukuřici) nebo podusíme na kousíčku másla (mrkev).
  2. krok2 Důležité je, aby zelenina nebyla rozvařená, ale pěkně chrupala.
  3. krok3
    Jednotlivé druhy rozložíme na talíř a posypeme je podle chuti - fazolky sekanými mandlemi, květák strouhankou, mrkev sýrem. Není špatné přidat i špetku bylinkek.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešná dršťková z hlívy

Falešná dršťková z hlívy

Můžeme zahustit instantní jíškou. Tomáš Čížek, Stebno 
Zdravě a chutně /08.05.16
Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Papriky s rajčatovou směsí

Papriky s rajčatovou směsí

Toto dobré jídlo stojí jen pár korun.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /18.05.13
Citrusový salát s medem

Citrusový salát s medem

Jitka Piharová, Mníšek
Zdravě a chutně /23.11.18
Okurková kolečka

Okurková kolečka

Jednohubky, po nichž nepřibereš.

Helena Macková, Vsetín

Zdravě a chutně /16.12.12
Kuřecí cuketa

Kuřecí cuketa

Sýr dodá omáčce zvláštní konzistenci, ale s rýží je velice chutná.

Veronika ...

Zdravě a chutně /22.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu