Reklama
Zapékaný květák s libečkem
Fotogalerie:

Zapékaný květák s libečkem

Líba Navrátilová

Beroun
Zdravá a lehká jídla si nedokážu představit bez květáku. Miluji ho v jakékoliv úpravě, ale rozhodně zdravější je zapečený než smažený s tatarkou. S bramborami, bylinkami, sýrem a česnekem vykouzlíš velkou dobrotu.
Líba Navrátilová, Beroun

Ingredience

  • 100 g sýr
  • 4 vejce
  • 6 brambory
  • 100 g niva
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 květák
  • 2 hrsti libeček

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na ně klademe povařený květák posypaný adžikou.Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory. Rozmícháme vejce s na­strouhanými sýry a česnekem a zalijeme jimi navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčete a pečeme.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená kuřecí křídla na květáku

Pečená kuřecí křídla na květáku

Jednoduchý, ale osvědčený recept. Marie Ospalíková, Kroměříž
Zdravě a chutně /20.12.12
Kuřecí stehýnka na olivách

Kuřecí stehýnka na olivách

Nezapomeň na sklenici bílého vína.

Jana Cibuľová, Cheb

Zdravě a chutně /04.03.13
Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem.

Ivana Blahošová, Vimperk

Zdravě a chutně /06.10.15
Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.01.15
Pečená řepa s sýrem Cottage

Pečená řepa s sýrem Cottage

Podzimní zeleninová dobrota.

Jakub Linda, Plzeň

Zdravě a chutně /27.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu