Dá se jíst samotný nebo s pečivem.
Lenka Kubíková, Plzeň
Ingredience
- 4 menší bulvy fenyklu
- trocha soli a pepře
- 1 malá cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- 3–4 rajčata
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- kousek másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Z fenyklů odkrojíme listy a košťály. Překrojíme je na poloviny, vyřízneme střed a vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 5 minut a propláchneme.
-
2. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Předvařený fenykl nakrájíme na kousky, promícháme s cuketou a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme na plátky nakrájená rajčata.
-
3. Strouhanku promícháme s parmazánem a posypeme rajčata. Poklademe tenkými plátky másla a zapékáme při 200 ºC asi 20 minut.