Reklama
Zapékaný fenykl
Fotogalerie:

Zapékaný fenykl

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dá se jíst samotný nebo s pečivem.

Lenka Kubíková, Plzeň

Ingredience

  • 4 menší bulvy fenyklu
  • trocha soli a pepře
  • 1 malá cuketa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3–4 rajčata
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Z fenyklů odkrojíme listy a košťály. Překrojíme je na poloviny, vyřízneme střed a vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 5 minut a propláchneme.

  2. 2. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Předvařený fenykl nakrájíme na kousky, promícháme s cuketou a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme na plátky nakrájená rajčata.

  3. 3. Strouhanku promícháme s parmazánem a posypeme rajčata. Poklademe tenkými plátky másla a zapékáme při 200 ºC asi 20 minut.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený pórek

Zapečený pórek

V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Zdravá pochoutka pro všechny.
Eva Chudá, Ostrava-Mariánské Hory
Zdravě a chutně /16.12.10
Losos s chilli omáčkou

Losos s chilli omáčkou

Ryby naštěstí máme rádi všichni – především ty mořské. Dopřáváme si je co ...
Zdravě a chutně /25.05.13
Tuňákový salát s kuskusem

Tuňákový salát s kuskusem

Všechno, kde je tuňák, mi chutná.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /01.12.11
Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou je výborný a zdravý oběd.

Jana Kotoučková, ...

Zdravě a chutně /28.07.13
Rýžové nudle se zeleninou

Rýžové nudle se zeleninou

Před podáváním můžeme vše promíchat.

Tomáš Čížek, Stebno

Zdravě a chutně /22.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu