Reklama
Zapékané lilky se zeleninou
Fotogalerie:

Zapékané lilky se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilky dělám často, dají se dusit, smažit, grilovat nebo zapékat s náplní.

Kristýna Malátová, Tábor

Ingredience

  • 2 lilky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 5 žampionů
  • 1 sáček mražené zeleniny s kukuřicí
  • trocha soli
  • dle chuti čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička kořenící směsi (Italská směs)
  • 100 g strouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Lilky omyjeme, odkrojíme stopky, podélně rozřízneme a vydlabeme dužinu. Pomažeme je olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.

  2. 2. Zatím na másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony a přidáme mraženou zeleninu. Společně chvíli dusíme, dokud zelenina nezměkne. Směs ochutíme solí, pepřem a kořenicí směsí. 

  3. 3. Lilky naplníme připravenou zeleninou s houbami, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě asi 10 minut zapéct.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové špecle

Špenátové špecle

V tomto případě platí, že zelená je dobrá. Květa Lukšíková, Boršov n. Vltavou...
Zdravě a chutně /09.03.09
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /02.05.13
Candát v sýrovém těstíčku

Candát v sýrovém těstíčku

Myslím, že receptů na ryby není nikdy dost.
Otto Plášek, Brno
Zdravě a chutně /14.09.10
Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Grilovaný pangasius na domácím špeku a bylinkách

Zkus tuto sladkovodní rybu, která se chová v deltě Mekongu a jistě neprohloupíš.

...

Zdravě a chutně /21.07.13
Teplý salát

Teplý salát

Cizrna je moje oblíbená luštěnina, protože je lehce stravitelná.

Kamila Ptáčková, ...

Zdravě a chutně /02.04.13
Kuřecí nudličky s pórkem

Kuřecí nudličky s pórkem

Podáváme s brambory nebo s rýží.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /19.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu