Reklama
Zapékané lilky
Fotogalerie:

Zapékané lilky

Lenka Zaorálková

Kladruby
Zkusíš je jednou a pak si je budeš dělat každý týden. Tak moc ti zachutnají, že si je zamiluješ.
Lenka Zaorálková, Kladruby

Ingredience

  • 2 lilek
  • špetka sůl
  • 20 ml olej na smažení
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej olivový
  • 400 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 250 g sýr mozzarella
  • několik lístků bazalka
  • 50 g parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 0,5–1 cm, rozložíme je na cedník a osolíme. Necháme vypotit alespoň 30 minut. Poté je osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
  2. V pánvi rozpálíme olej, kolečka lilků obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rajčata, osolíme je a dusíme asi 10 minut. Mezitím troubu předehřejeme přibližně na 200 °C.
  3. Do zapékací mísy naskládáme vrstvu osmažených lilků, na ně rozprostřeme všechna rajčata, na ně naskládáme tenké plátky mozzarelly, kousky bazalky a dále pak opět vrstvu osmažených lilků. 
  4. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše zapékáme asi 30 minut.
     
    TIP: Mozzarellu je možné také nastrouhat a vrstvu rajčat jí rovnoměrně posypat.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Ráda si pochutnám na dobrém jídle, dávám však pozor, aby bylo lehko stravitelné a ...
Zdravě a chutně /19.04.13
Salát z hlávky zelí

Salát z hlávky zelí

Čerstvé zelí vyladí jeřabiny, jablka a ořechy.
Věra Řiháková, Brno
Zdravě a chutně /06.03.09
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
S medovým sýrem a ořechy

S medovým sýrem a ořechy

Marie Fialová, Sušice

Zdravě a chutně /27.03.19
Vegetariánský salát

Vegetariánský salát

Někdy namísto brambor používám batáty.

Kamila Straková, Jeseník

Zdravě a chutně /17.12.12
Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /12.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu