Ingredience
- 2 lilek
- špetka sůl
- 20 ml olej na smažení
- 4 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce olej olivový
- 400 g rajčata loupaná konzervovaná
- 250 g sýr mozzarella
- několik lístků bazalka
- 50 g parmezán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 0,5–1 cm, rozložíme je na cedník a osolíme. Necháme vypotit alespoň 30 minut. Poté je osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
-
V pánvi rozpálíme olej, kolečka lilků obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rajčata, osolíme je a dusíme asi 10 minut. Mezitím troubu předehřejeme přibližně na 200 °C.
-
Do zapékací mísy naskládáme vrstvu osmažených lilků, na ně rozprostřeme všechna rajčata, na ně naskládáme tenké plátky mozzarelly, kousky bazalky a dále pak opět vrstvu osmažených lilků.
-
Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše zapékáme asi 30 minut.TIP: Mozzarellu je možné také nastrouhat a vrstvu rajčat jí rovnoměrně posypat.