Reklama
Zapékané cukety s lilkem
Fotogalerie:

Zapékané cukety s lilkem

Zdeňka Stružná

Třebíč
Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle je ten nejnovější.
Zdeňka Stružná, Třebíč

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 cuketa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej olivový
  • 3-4 rajčata
  • 2 snítky bazalka
  • 3 vejce
  • 2 balení sýr mozzarella
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek a cukety omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Zeleninu nasolíme a necháme vypotit asi 1 hodinu. Puštěnou vodu otřeme kuchyňskou papírovou utěrkou, plátky opepříme a skládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. První řadu tvoří plátky cukety, další řadu plátky lilku a tak pokračujeme, dokud nezaplníme dno pekáčku. Jako další vrstvu poskládáme na plátky nakrájená rajčata.
  2. Posypeme bazalkou, solí, případně pepřem a opakujeme opět řadu cuket a lilků, zakončíme vrstvou rajčat. Vejce rozšleháme, zalijeme zeleninu a nakonec na ni poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu.
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C a pečeme asi 45 minut. Při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kup si raději menší lilky. Jsou lepší na chuť, protože nejsou tak hořké.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinované brambory

Gratinované brambory

Takhle je dělám, když jsem na chalupě. Jana Morávková, Brno
Zdravě a chutně /21.08.16
Baba ganush

Baba ganush

Z cest po Izraeli recept přivezla máma.
Kryštof Barvínek, Praha
Zdravě a chutně /18.08.08
Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold je velmi účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje nervový systém, ...

Zdravě a chutně /03.02.13
Makrela po mexicku

Makrela po mexicku

Limetky jsou vhodnější než klasický citron, mají jemnější chuť a lepší aroma.

...
Zdravě a chutně /13.07.16
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
Pikantní krabí salát s celerem

Pikantní krabí salát s celerem

Denisa Chlupáčová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu