Reklama
Zapékané cukety s lilkem
Fotogalerie:

Zapékané cukety s lilkem

Zdeňka Stružná

Třebíč
Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle je ten nejnovější.
Zdeňka Stružná, Třebíč

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 cuketa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej olivový
  • 3-4 rajčata
  • 2 snítky bazalka
  • 3 vejce
  • 2 balení sýr mozzarella
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek a cukety omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Zeleninu nasolíme a necháme vypotit asi 1 hodinu. Puštěnou vodu otřeme kuchyňskou papírovou utěrkou, plátky opepříme a skládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. První řadu tvoří plátky cukety, další řadu plátky lilku a tak pokračujeme, dokud nezaplníme dno pekáčku. Jako další vrstvu poskládáme na plátky nakrájená rajčata.
  2. Posypeme bazalkou, solí, případně pepřem a opakujeme opět řadu cuket a lilků, zakončíme vrstvou rajčat. Vejce rozšleháme, zalijeme zeleninu a nakonec na ni poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu.
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C a pečeme asi 45 minut. Při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kup si raději menší lilky. Jsou lepší na chuť, protože nejsou tak hořké.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestový salát s těstovinami

Chřestový salát s těstovinami

Zdravý, chutný, lehký a zároveň sytý. Dana Koubová, Zlín
Zdravě a chutně /01.04.17
Sójový guláš s klíčky

Sójový guláš s klíčky

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /10.02.16
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

K večeři nemusí být pokaždé teplé jídlo. Daleko víc se hodí zeleninový salát!
...
Zdravě a chutně /01.08.11
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Řízky v kokosové  pohance s polentou

Řízky v kokosové pohance s polentou

Zapomeň na klasickou strouhanku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /11.02.16
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu