Reklama
Zapékané brambory se zeleninou
Fotogalerie:

Zapékané brambory se zeleninou

Magda Lachová
Magda Lachová
Střítež

Toto lehké jídlo je vhodné pro teplé letní dny nebo jako chutná večeře.

Magda Lachová, Střítež

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 15 ks střední brambory
  • 4 ks mrkev
  • 5 ks bílá paprika
  • 1 menší cuketa
  • 15 ks žampiony
  • 2 - 3 lžíce sojová omáčka
  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 2 vejce
  • hrnek mléka
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory se slupkou omyjeme, nakrájíme na osminky a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. Nevaříme příliš dlouho, aby se nerozvařily (dodělají se později v troubě). Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka, která dáme na dno většího pekáče (plechu). Jarní cibulku zbavíme oschlých částí a celý svazek nakrájíme taktéž na kolečka, kterými posypeme cibuli v pekáči.
  2. Vytáhneme si velkou mísu, do které dáme uvařené a pořádně scezené brambory. K bramborům přidáme mrkve nakrájené na půlkolečka, cuketu a papriky nakrájené na proužky, žampiony překrojené na čtvrtinky. Vše v míse promícháme a pokapeme 2 - 3 lžícemi sojové omáčky, opepříme, přidáme 2 lžičky tymiánu a 3 lžíce slunečnicového oleje. Opět promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a 30 minut pečeme na 150 °C, dalších 30 minut na 200 °C.
  3. Nakonec si do hrnku (cca 250 ml) rozklepneme 2 vejce, rozkvedláme je a zbytek hrnku dolejeme mlékem. Vše zamícháme a poté vlijeme na pekáč a ještě 10 minut necháme v troubě. Podáváme jako samostatný pokrm.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí karbanátky z grilu

Rybí karbanátky z grilu

Důležité je rybí maso vyváženě ochutit. Ivan Novotný, Ostrava
Zdravě a chutně /11.12.13
Sójová čína

Sójová čína

Dobré, jednoduché, levné.

Alena Poláchová, Hodonín

Zdravě a chutně /04.05.14
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
Protlak z rajčat na omáčku

Protlak z rajčat na omáčku

Mám s ním velice dobré zkušenosti. Hodí se na polévku i na rajskou ...

Zdravě a chutně /06.08.16
Rýže s masem a zeleninou

Rýže s masem a zeleninou

Recept jsem si přivezla z dovolené v Řecku. Vše je báječně voňavé ...

Zdravě a chutně /21.07.16
Masová směs bez masa

Masová směs bez masa

Dospělým strávníkům přidej chilli koření.
Aneta Sládková,
Třemošnice
Zdravě a chutně /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu