Reklama
Zapékané brambory se zeleninou
Fotogalerie:

Zapékané brambory se zeleninou

Magda Lachová
Magda Lachová
Střítež

Toto lehké jídlo je vhodné pro teplé letní dny nebo jako chutná večeře.

Magda Lachová, Střítež

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 15 ks střední brambory
  • 4 ks mrkev
  • 5 ks bílá paprika
  • 1 menší cuketa
  • 15 ks žampiony
  • 2 - 3 lžíce sojová omáčka
  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 2 vejce
  • hrnek mléka
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory se slupkou omyjeme, nakrájíme na osminky a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. Nevaříme příliš dlouho, aby se nerozvařily (dodělají se později v troubě). Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka, která dáme na dno většího pekáče (plechu). Jarní cibulku zbavíme oschlých částí a celý svazek nakrájíme taktéž na kolečka, kterými posypeme cibuli v pekáči.
  2. Vytáhneme si velkou mísu, do které dáme uvařené a pořádně scezené brambory. K bramborům přidáme mrkve nakrájené na půlkolečka, cuketu a papriky nakrájené na proužky, žampiony překrojené na čtvrtinky. Vše v míse promícháme a pokapeme 2 - 3 lžícemi sojové omáčky, opepříme, přidáme 2 lžičky tymiánu a 3 lžíce slunečnicového oleje. Opět promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a 30 minut pečeme na 150 °C, dalších 30 minut na 200 °C.
  3. Nakonec si do hrnku (cca 250 ml) rozklepneme 2 vejce, rozkvedláme je a zbytek hrnku dolejeme mlékem. Vše zamícháme a poté vlijeme na pekáč a ještě 10 minut necháme v troubě. Podáváme jako samostatný pokrm.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska v papilotě

Treska v papilotě

Zdraví v jednom balíčku Podle receptu Radany Polákové z Prahy
Zdravě a chutně /03.03.19
Květákový salát

Květákový salát

Kdo má rád květák, určitě tento recept vyzkouší.

Veronika Poláčková. Mýto

Zdravě a chutně /06.04.12
Jáhelník se zelím

Jáhelník se zelím

Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie ...
Zdravě a chutně /01.08.11
Zimní salát s mrkví a ořechy

Zimní salát s mrkví a ořechy

Francouzi konzumují spoustu zeleniny, kterou umějí skvěle připravit.

Lenka Procházková,...

Zdravě a chutně /28.02.16
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Gratinované jarní cibulky

Gratinované jarní cibulky

Naprosto stejným způsobem připravuji pórek. Do strouhanky můžeme vmíchat drcené ...

Zdravě a chutně /06.05.16
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama