Reklama
Zapékané brambory se zeleninou
Fotogalerie:

Zapékané brambory se zeleninou

Magda Lachová
Magda Lachová
Střítež

Toto lehké jídlo je vhodné pro teplé letní dny nebo jako chutná večeře.

Magda Lachová, Střítež

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 15 ks střední brambory
  • 4 ks mrkev
  • 5 ks bílá paprika
  • 1 menší cuketa
  • 15 ks žampiony
  • 2 - 3 lžíce sojová omáčka
  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 2 vejce
  • hrnek mléka
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory se slupkou omyjeme, nakrájíme na osminky a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. Nevaříme příliš dlouho, aby se nerozvařily (dodělají se později v troubě). Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka, která dáme na dno většího pekáče (plechu). Jarní cibulku zbavíme oschlých částí a celý svazek nakrájíme taktéž na kolečka, kterými posypeme cibuli v pekáči.
  2. Vytáhneme si velkou mísu, do které dáme uvařené a pořádně scezené brambory. K bramborům přidáme mrkve nakrájené na půlkolečka, cuketu a papriky nakrájené na proužky, žampiony překrojené na čtvrtinky. Vše v míse promícháme a pokapeme 2 - 3 lžícemi sojové omáčky, opepříme, přidáme 2 lžičky tymiánu a 3 lžíce slunečnicového oleje. Opět promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a 30 minut pečeme na 150 °C, dalších 30 minut na 200 °C.
  3. Nakonec si do hrnku (cca 250 ml) rozklepneme 2 vejce, rozkvedláme je a zbytek hrnku dolejeme mlékem. Vše zamícháme a poté vlijeme na pekáč a ještě 10 minut necháme v troubě. Podáváme jako samostatný pokrm.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /09.02.16
Těstoviny s brokolicí II

Těstoviny s brokolicí II

K tomuto jídlu se nejvíc hodí kupa čerstvé zeleniny.
Monika Vosolsobě, Praha 10
Zdravě a chutně /31.10.08
Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.01.15
Salát z červené řepy II

Salát z červené řepy II

Saláty jsou stálicí v našem jídelníčku, ani o svátcích si neumím představit den bez ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Květákový salát s pikantní zálivkou

Květákový salát s pikantní zálivkou

Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškovou směsí chutnají výborně. Lze je smažit v oleji, nebo ...

Zdravě a chutně /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu