Reklama
Zapékané brambory
Fotogalerie:

Zapékané brambory

Blanka Beňušová

Příbice
Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice

Ingredience

  • 8 brambory
  • 1 cibule
  • 150 g salám gothajský
  • 150 g salám drůbeží
  • 1 sklenice olivy bez pecek
  • 100 g mandle
  • 2 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme je na kostky a uvaříme ve vodě, kterou jsme ochutili solí, pepřem, majoránkou nebo karí kořením. Cibuli nakrájíme na větší kusy, na pánvi zesklovatíme a přidáme na proužky nakrájený salám.
  2. Uvařené brambory mírně rozšťoucháme, přisypeme cibuli se salámem, rozpůlené olivy a vše dobře promícháme. Směs vložíme do vymazané zapékací misky, posypeme nasekanými mandlemi a zalijeme rozšlehanými vejci. Nahoře posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby, dokud sýr nezezlátne.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra. Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
Gnocchi s tofu a zeleninou

Gnocchi s tofu a zeleninou

Když k jídlu připravíš okurkový salát, všichni si pochutnáte.
Petra Kupková, Ostrava
...
Zdravě a chutně /23.01.11
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Zdravě a chutně /16.06.13
Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Mám ráda jednoduchá jídla.Toto je navíc i zdravé a rychle hotové.
Olga ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Polévka z pangasia

Polévka z pangasia

Místo chleba lze dát smažený hrášek.

Karolína Horská, Praha

Zdravě a chutně /23.11.16
Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu