Ingredience
- 8 brambory
- 1 cibule
- 150 g salám gothajský
- 150 g salám drůbeží
- 1 sklenice olivy bez pecek
- 100 g mandle
- 2 vejce
- 100 g sýr eidam
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle chuti majoránka
- dle chuti kari
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme je na kostky a uvaříme ve vodě, kterou jsme ochutili solí, pepřem, majoránkou nebo karí kořením. Cibuli nakrájíme na větší kusy, na pánvi zesklovatíme a přidáme na proužky nakrájený salám.
-
Uvařené brambory mírně rozšťoucháme, přisypeme cibuli se salámem, rozpůlené olivy a vše dobře promícháme. Směs vložíme do vymazané zapékací misky, posypeme nasekanými mandlemi a zalijeme rozšlehanými vejci. Nahoře posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby, dokud sýr nezezlátne.