Reklama
Zapékaná pohanka se zeleninou
Fotogalerie:

Zapékaná pohanka se zeleninou

Jiřina Velebilová

Dobříš
Hodí se také jako sytá příloha k masu.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 200 g zelenina mražená
  • 2 lžíce olej olivový
  • 200 g sýr na strouhání
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • hrst petržel nať
  • na ozdobu rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pohanku nasypeme do hlubokého hrnce a zalijeme vroucí vodou, osolíme. Vaříme ji doměkka. 
  2. krok2
    Zeleninovou směs necháme rozmrznout, vhodíme na hlubokou pánev a s pár kapkami olivového oleje ob­děláme. Ke směsi přidáme ­uvařenou pohanku a vše pro­mícháme. Ochutíme solí a pepřem.
  3. krok3
    Vše přendáme do zapékací mísy a stlačíme dovnitř. Povrch ještě lehce pokapeme olivovým olejem a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 5 minut při 200 °C. Podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou, ozdobíme cherry rajčátky. 

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí ovesné sušenky

Domácí ovesné sušenky

Dělám je pravidelně, rodina si je chválí. Kateřina Maršíková, Dobruška
Zdravě a chutně /23.12.11
Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Právě ta pečená zelenina dělá přímo divy.

Jiřina Patočková, Ostrava

Zdravě a chutně /04.10.16
Pečená rajská polévka

Pečená rajská polévka

Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými ...

Zdravě a chutně /02.01.15
Kuřecí tacos

Kuřecí tacos

Výborný způsob, jak zužitkovat kuřecí pečínku, která zbyla od oběda.

Draha ...

Zdravě a chutně /24.10.17
Hráškové rizoto s chřestem

Hráškové rizoto s chřestem

Zdravá, téměř dietní pochoutka.

Jana Fleková, Most

Zdravě a chutně /27.04.14
Tempeh s bulgurem

Tempeh s bulgurem

Plnohodnotné bílkoviny bez masa.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /19.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu