Reklama
Zapékaná brokolice
Fotogalerie:

Zapékaná brokolice

Jan Šigut

Baška
Se sýrovým bešamelem je to velká lahůdka.
Jan Šigut, Baška

Ingredience

  • 3 pórek
  • 1 brokolice
  • 100 g salám šunkový
  • 1 lžíce máslo
  • 6 lžic mouka hladká
  • 1/2 l mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek rozkrojíme na půl. Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme na 7 minut vařit do osolené vody. Pórek povaříme 5 minut a pak slijeme.
  2. Zeleninu naskládáme do pekáče a přikryjeme salámem. Připravíme bešamel: na másle opražíme mouku a zalijeme mlékem. Mícháme do zhoustnutí‚ pak opepříme‚ osolíme‚ přidáme muškátový květ, strouhaný sýr a mícháme.
  3. Bešamelem zalijeme zeleninu v pekáči a dáme zapéct na 20–25 minut při 180 °C.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Zapečené nudle s rajčaty

Zapečené nudle s rajčaty

Krásně nasají šťávu z rajčat i smetanu, takže jsou šťavnaté.

Romana ...

Zdravě a chutně /11.06.14
Sváteční polévka s bílým vínem

Sváteční polévka s bílým vínem

Bez dobré polévky si nedovedu představit správné Vánoce. Chutná mi z rybího filé a ...
Zdravě a chutně /22.12.13
Poháry s jogurtem a chia semínky

Poháry s jogurtem a chia semínky

Dáváme si je ke snídani nebo když máme chuť na něco sladkého.

Josefínka ...

Zdravě a chutně /12.07.17
Semínkové řízky

Semínkové řízky

Špejle před napíchnutím namoč do vody.

Petra Šiklová, Trutnov

Zdravě a chutně /31.05.16
Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Milé a netradiční pohoštění pro návštěvu. Navíc je snadné a zasytí.
Evelína ...
Zdravě a chutně /18.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu